Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Müftü Yılmaztürk açıkladı: Zekât kimlere verilir? Zekâtın insana faydaları nelerdir?

Yalova İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Zekâtın önemi ve kimlere Zekât verilebileceği hakkında bilgilendirmede bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2024 03:46
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2024 03:46
Kaynak: Serap Polat
Müftü Yılmaztürk açıkladı: Zekât kimlere verilir? Zekâtın insana faydaları nelerdir?

Zekât ve fitrenin kimlere verilebileceği Kur'an-ı Kerim'de Tevbe Süresi 60’ıncı ayette açıkça belirtiliyor. Bunlar: “Fakirler, düşkünler, esaretten kurtulacaklar, borçlu düşenler, Allah yolunda cihada koyulanlar, yolda kalmış olanlar, zekât toplamakla görevlendirilen memurlar ve müellefe-i kulûb adı verilen, kalpleri İslam'a ısındırılmak istenen kimseler” olarak ifade ediliyor.

“Servetin tasarruf yetkisi bizdedir ama bizim değildir”

Vatandaşlara Yalova İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk’ün yaptığı açıklamalar vasıtasıyla dini bilgiler aktaran Yalova Müftülüğü, bu defa Zekât vermenin önemi ve Zekâtın insanlara sağladığı faydalar hakkında yeni bir içerik yayınladı. Yaptığı bilgilendirmede Zekât vermenin İslam’ın temel esaslarından bir tanesi olduğuna dikkat çeken İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk, “Bilindiği gibi mutlak mülkiyet sadece Allah’a mahsustur. Mal ve servet birer imtihan aracıdır. Servetin tümü kazanana ait değildir. Fakirin de onda hakkı vardır. Allah, sana ihsanda bulunduğu gibi ‘Sen de ihsanda bulun’ diyor. Servetin tasarruf yetkisi bizdedir ama bizim değildir.” dedi. 

“Mal bizi değil, biz malımızı sürüklemeliyiz”

Zekâtın amacı ve insana faydaları hakkında bilgiler veren İlyas Yılmaztürk, “Allahuteala kendi kullarından yine kendi kulları için vermelerini istemektedir. Zekâtın da hedefi Allahuteala’nın hoşnutluğu kazanmaktır. Zekât, kalitelisinden, başa kakılmadan, gösteriş yapılmadan verilmelidir. Buradaki amaç temizlenmektir. Fakirin hakkını çıkarmaktır. Helal yoldan Zekâtı verilerek kazanılan mallar, manevi olarak sigortalanmıştır. Zekâtını hakkıyla verenler mallarında bereket, sıhhatlerinde afiyet, çevrelerinden hayır görürler. Unutmayalım ki mal bizi değil, biz malımızı sürüklemeliyiz. Ancak nefislerinin cimriliğinden sakınanlar kurtuluşa ereceklerdir.” şeklinde bilgi verdi.

Serap Polat

Kaynak: Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.