Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Direnç Özdemir, “Katma değerli ve teknolojik bir üretim üssü olacağız”

Yalova Makine OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir, kentin Türkiye’nin en önemli üretim üslerinden biri haline geldiğini belirterek, “Yalova Makine OSB olarak dünyaya hem teknik hem estetik anlamda model olacak hem de ölçek anlamında yüksek katma değerli ve teknolojili üretimin üssü olma iddiasındayız” dedi

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2024 02:49
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2024 02:49
Kaynak: Murat Can Aytemur
Direnç Özdemir, “Katma değerli ve teknolojik bir üretim üssü olacağız”

Yalova’nın Çiftlikköy ilçesinde kurulum çalışmaları devam eden ve 2028 yılına kadar 300 fabrika hedefini önüne koyan Yalova Makine OSB, yüksek katma değerli ve teknolojili üretimin yanı sıra ciddi anlamda bir istihdamı da bünyesinde barındıracak. Yerli, yeşil, yenilikçi, yüksek teknolojili ve yalın OSB olarak bilinen Yalova Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde 2028 yılına kadar 20 bini aşkın istihdam hedefleniyor.

 “Anadolu 5.0 mimari konseptini hayata geçiriyoruz”

Yalova Makine OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir, “OSB’mizi bir yaşam alanı olarak ele alıp, Sayın Cumhurbaşkanımızın ruhsuz ve kimliksiz yapılar inşa etmeyeceğiz düsturunu kendimize ödev yaparak Anadolu’muzun sivil ve otantik mimarisinden esinlenen projeler geliştirdik. OSB’mizin içerisindeki tüm yapıları Anadolu 5.0 adına verdiğimiz bu mimari konseptte inşa ettik, etmeye de devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Dünyanın şu aşamada her anlamda çok zor bir süreçten geçtiğine vurgu yapan Özdemir, “Dünyanın geçtiği zor sürecin elbette ülkemize de yansımaları var ancak ülkemizin girişimcileri, ülkemizin müteşebbisleri, ülkemizin sanayicileri ve ülkemizin sanayi kapasitesi dünyanın içinden geçtiği bu zor süreci gerçek manada çok hızlı bir şekilde fırsata çeviriyor. Biz bu süreci daha da güçlenerek bu sefer daha yüksek katma değerli ürünler üreterek ve daha yüksek teknolojiye yönelerek yeni fırsatlar ortaya çıkartıyoruz. Şöyle ki elimizde çok sağlam bir reçetemiz var. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade etmiş olduğu yatırım, üretim, istihdam ve ihracat vizyonu yeni Türkiye’nin büyümesini ve kalkınmasını hangi prensipler çerçevesinde yürüteceğinin aslında bir nevi anayasası, bu anlamda reçetemiz çok sağlam. Nitelikli genç nüfusumuzla, jeostratejik konumumuzla, uzun yıllara dayanan endüstriyel birikimi ve kapasiteyle Türkiye dünyanın çok net olarak ifade etmek gerekir ki en önemli üretim üslerinden biridir” dedi.

“Dünyaya örnek, rol model olacak bir OSB yapıyoruz”

Başkan Özdemir, dünya çapında endüstrinin ve yeniliğin itici gücü olan makine sektörünün kritik teknolojilerini yerli olarak geliştirmenin, yüksek teknolojide rekabetçi ürünler ve hizmetler sunmanın artık bir seçenek olmaktan öte bir zorunluluk olduğunu vurgulayarak konuşmasına şöyle devam etti; “Yalova Makine OSB olarak dünyaya hem teknik hem estetik anlamda model olacak hem de ölçek anlamında yüksek katma değerli, yenilikçi ve yeşil üretimin üssü olacak iddiasındayız. 7-8 sene içinde 640 hektar alanda orta ve büyük ölçekli 320 tesiste yüzde 100 doluluğa ulaşmayı hedefliyoruz. Yaklaşık 4 milyar dolarlık bir ihracat hacmine ulaşacağımızı üyelerimizle yaptığımız envanter çalışmalarının sonuç raporunda görüyoruz.”

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.