Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KATFA-DER obeziteye savaş açtı

Uluslararası Kadın ve Toplumsal Gelişim Derneği (KATFA-DER), obeziteye karşı farkındalık yaratan bir projeye imza attı. Sağlıklı Yaşamak İçin Birlikte Fazla Kilolarımızı Atıyoruz Projesi kapsamında Özel Atakent Hastanesi ile iş birliği yapan dernek, sağlık sorunları sebebiyle kilo veremeyen ve kilosu ile sorun yaşayan kişilere destek olmayı amaçlıyor

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2024 01:23
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2024 01:23
Kaynak: Serap Polat
KATFA-DER obeziteye savaş açtı

Proje kapsamında, uzman diyetisyen ve uzman psikolog tarafından gerekli görülen tahlil ve incelemelerden sonra tedavi süreci başlatılıyor. İlk etapta belirlenen 10 hasta ile başlayan projede, hastaların beslenme ve psikolojik durumlarına göre bireysel yol haritaları çıkarılıyor.

Özel Atakent Hastanesi Diyetisyeni Kamile Altın, kilonun sadece görsel bir sorun olmadığını, vücudun içerisinde de ciddi tahribatlara yol açtığını belirtti. Kilonun altında yatan vitamin eksikliği, hormon dengesizliği, metabolik sendrom gibi rahatsızlıkların da tedavi edilmesi gerektiğini vurgulayan Altın, her hastanın kendisine ait bir beslenme programı izlemesi gerektiğini söyledi.

Açlık duygusunun bazen psikolojik olabileceğini, bunun altında yatan kaynakların da çözülmesi gerektiğini ifade eden Uzman Klinik Psikolog Ezgi Doğan ise hastaların ruhsal olarak da doyması için kendilerine destek verdiklerini kaydetti.

Kadınların en son kendilerini düşündüğünü ancak sağlıklı olmalarının çevrelerine de yansıyacağını dile getiren KATFA-DER Başkanı Nurten Anıl, Özel Atakent Hastanesi ile daha önce de gerçekleştirdikleri programın tedavi sürecinde faydasını gördüklerini belirtti. Anıl, sağlıklı yaşam seminerlerine devam edeceklerini, en yakın zamanda Diyetisyen Kamile Altın ve Uzman Psikolog Ezgi Doğan’ı halkla buluşturacaklarını dile getirdi.

Serap Polat

Kaynak: Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.