Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kanser hastaları için psikososyal destek grup çalışması başlatıldı

Yalova İl Sağlık Müdürlüğünce kanser hastalarının ve yakınlarının desteklenmesi amacıyla Psikososyal Destek Grup Çalışması başlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2025 05:13
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2025 05:14
Kaynak: Mustafa Turan
Kanser hastaları için psikososyal destek grup çalışması başlatıldı

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü Merkez Toplum Sağlığı Merkezi’nde çalışan Psikolog Aslıhan Meral Bayram tarafından yürütülen ve Yalova Kanser Hastaları Derneği ortaklığında yürütülen proje ile sadece tıbbi değil, ruhsal ve sosyal dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görüldü. Çalışmada kanser hastaları ve yakınları için psikolojik destek sağlanması hedefleniyor.

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Kanser tanısı almış olmak, tedavi sürecinde olmak, kanser hastası yakını olmak kaygı, korku, stres, iletişim bozuklukları gibi pek çok zorluğu beraberinde getirmektedir. Bu çalışma ile amacımız kanser hastaları ve yakınlarına psikolog desteği sağlayarak, yalnız olmadıklarını hissettirmek ve bu zorlu süreçte onlara moral ve motivasyon desteği sunmaktır” denildi.

Mustafa Turan

Kaynak: Mustafa Turan

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.