Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnegöl patatesi, Yalova’da inceleniyor

Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü, İnegöl İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gönderilen patates toprağını inceleyerek, gerekli önlemler için bilgi vermeye devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2024 05:50
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2024 05:50
Kaynak: Serap Polat
İnegöl patatesi, Yalova’da inceleniyor

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ilk uygulaması 2014 yılında başlatılan “Yemeklik Patates Üretiminde Karantina Etmenlerinin Takibi Projesi”, ülke genelinde uygulanmaya devam ediyor.

Türkiye genelinde önde gelen patates üreticisi illerde gerçekleştirilen ve İl Tarım ve Orman Müdürlükleri tarafından yürütülen proje ile karantina etmeni olan: Patates Halka Çürüklüğü, Patates Kist Nematodları, Kök-ur Nematodu Zararlıları, Patates Siğili Hastalığı ve Patates Kahverengi Çürüklüğü hastalıklarıyla ilgili olarak vejetasyon süresince mikroskobik incelemeler düzenli olarak yapılıyor.

Marmara Bölgesinde Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde incelenen patatesler, sürveyin son aşaması olarak laboratuvarda analize tabi tutuluyor. Düzenli olarak yapılan çalışma kapsamında son olarak İnegöl İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, toprak numunelerini Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü’ne gönderdi.

İnegöl’den gelen toprak burada karantina etmeni olan Patates Kist Nematodları, Kök-ur Nematodu zararlıları ile Patates Siğili hastalığı yönünden analiz edilecek. Ardından tespit edilen hastalıklar doğrultusunda iyileştirme ve önleme çalışmaları gerçekleştirilecek.

Serap Polat

Kaynak: Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.