Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğa Eğitim Merkezi, yaz tatilinde de çocukların ilgi odağı

Doğa Eğitim Merkezi, çocukların doğayla iç içe, bilinçli ve duyarlı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmayı sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2024 05:19
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2024 05:19
Kaynak: Serap Polat
https://www.yalovahayat.com/
Doğa Eğitim Merkezi, yaz tatilinde de çocukların ilgi odağı

Okulların kapanmasına rağmen Çınarcık ilçesindeki Doğa Eğitim Merkezi, çocuklardan yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Yalova İl Şube Müdürlüğü'ne bağlı olarak faaliyet gösteren bu merkez, çocuklara doğa bilincini kazandırmayı amaçlayan çeşitli etkinlikler sunuyor.

Doğa Eğitim Merkezi'ni ziyaret eden çocuklar, doğa hakkında kapsamlı bilgiler edinerek unutulmaz bir gün geçiriyorlar. Eğitim sınıflarında ziyaretçilere akıllı tahta uygulamaları kullanılarak, doğa bilinci kazandıracak dersler veriliyor. Ayrıca, Yaban Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde bulunan canlı yaban hayvanlarının tanıtımı da yapılıyor.

Merkezdeki eğitimler sadece sınıf içi derslerle sınırlı kalmıyor. VR gözlükler ile flora ve fauna türlerinin tanıtımı, kinect oyunları ile eğlenceli öğrenme deneyimleri sunuluyor. Şeflikte bulunan serada tohum dikimi ve şeflik bahçesindeki endemik bitki türleri, orman ve meyve ağaçlarının tanıtımına yönelik uygulamalı eğitimler gerçekleştiriliyor.

Doğa Eğitim Merkezi, çocuklara doğayı tanıma ve sevme fırsatı sunarken, eğlenceli ve öğretici aktiviteleriyle de onların yaz tatilini daha verimli geçirmelerini sağlıyor. Bu çerçevede, merkeze gelen çocuklar hem eğleniyor hem de doğa bilinci kazanıyorlar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.