Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DSİ Bölge Müdürü Gürbüz, Yalova’daki ıslah çalışmalarını inceledi

DSİ Bursa Bölge Müdürü İnan Gündüz, teknik ekiple birlikte Yalova’da devam eden Balaban Deresi, Sultaniye 1. kısım ve Sultaniye 2. kısım dere ıslah çalışmalarını yerine inceledi.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2024 04:49
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2024 04:49
Kaynak: Serap Polat
https://www.yalovahayat.com/
DSİ Bölge Müdürü Gürbüz, Yalova’daki ıslah çalışmalarını inceledi

Şubat ayında DSİ Yalova İl Müdürü Mustafa Özen ile birlikte Balaban Deresi ile Sultaniye Deresi'ndeki dere ıslah çalışmalarını incelemek üzere ziyarette bulunan Bursa Bölge Müdürü İnan Gürbüz, haziran ayında da çalışmalardaki son durumu incelemek üzere tekrar ziyarette bulundu.

Su kalitesi artacak ve çevre kirliliği önlenecek

İncelemelere Kasım 2023’te 1’nci ve 2’nci etap ıslahının ihalesi gerçekleştirilerek çalışmalarına başlanan Balaban Deresiyle başlayan İnan Gürbüz, dere kenarlarına yüksek taş duvarların örüldüğü projenin teknik sorumlularından bilgi aldı. Ardından 6 bin 500 metre uzunluğundaki Sultaniye Dersindeki çalışmaları inceleyen İnan Gürbüz, Haziran ayının başında dere ıslahından etkilenen kaplumbağaların taşındığı olayın detayları hakkında da bilgi aldı. DSİ olarak, Yalova’nın su kaynaklarını korumak, geliştirmek ve ıslah etmek için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden İnan Gürbüz, bu çalışmalar kapsamında, Yalova’nın içinden geçen derelerin ıslah projeleri sayesinde, derelerin taşkın riskinin azalacağını, su kalitesinin artacağını ve çevre kirliliğinin önleneceğini belirtti.

Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.