Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bitpazarı esnafı isyan etti: Ekmeğimizle oynamaya çalışıyorlar

Her hafta Perşembe günü Yalova Kapalı Pazaryerinde kurulan bitpazarında satış yapan esnaflar Yalova Hayat’a açıklama yaparak, bitpazarı esnafını karalayan art niyetli satıcıların olduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2024 07:52
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2024 07:52
Kaynak: Serap Polat
https://www.yalovahayat.com/
Bitpazarı esnafı isyan etti: Ekmeğimizle oynamaya çalışıyorlar

Her hafta Perşembe günü kurulan bitpazarı, Yalovalılar tarafından ilgi görmeye devam ediyor. Hava sıcaklıklarının bir anda yükseldiği Yalova’da serinlemek için kendini sahile atan vatandaşlar bu hafta da soluğu bitpazarında aldı.

Bitpazarına gösterilen ilgi her hafta artıyor

Ülke genelinde enflasyon nedeniyle alım gücü düşen tüketicilerin imdadına koşan bitpazarı, bu hafta da şehir ekonomisine canlılık kattı. Pazara uğrayan standart müşterilerin yanı sıra boş vaktini değerlendirmek isteyen vatandaşlar, tezgahlarda ürün bakabilmek için birbirleriyle yarıştı. Her hafta ürün çeşitliliğinin arttığı Yalova Bitpazarında bu hafta sıfır ürünler daha çok yer kapladı. Yazlık ürünlerin yanı sıra sıfır kot pantolonlar, eşofman takımları, gölekler, tişörtler ve spor ayakkabıları dikkatle inceleyen Yalovalılar, düğün sezonunun yaklaşmasıyla birlikte çeyizlik ürünlere bakmayı da ihmal etmedi. Paketi açılmamış giyim ürünleri, ikinci el tablet ve telefonlar, telefon kılıfları, antika süs eşyaları, aksesuarlar, eski basım kitaplar, elektronik eşyalar, küçük mobilyalar, ev dekorasyon ürünleri, oyuncaklar, mutfak eşyaları, kumaşlar ve daha birçok ürün tezgâhlarda yerini aldı.

“Sürekli hakkımızda asılsız iddialar ortaya atıyorlar”

Ünü giderek yayılan ve kalabalık arttıkça ürün kalitesinin arttığı bitpazarı, satış yapan esnafın yüzünü güldürüyor. Her hafta daha fazla Yalovalının ziyaret ettiği pazarda yaşanan yoğunluk, hem esnafı hem de vatandaşı memnun ediyor. Ancak esnaf bu hafta kendilerini zor durumda bırakan art niyetli vatandaşlardan yana dertliydi. Geçtiğimiz aylarda pazarda son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin satıldığına dair iddialar gündeme gelmişti. Olayın ardından pazar yerine sıkı bir denetim gerçekleştirildiğini ve kendilerine ceza yazıldığını aktaran esnaflar kendilerinin gıda satışı yapmadığını belirtti. Gıda yardımı alan bazı yabancı uyruklu vatandaşların kendilerine çok gelen gıda ürünlerini pazarda satmaya çalıştığını aktaran esnaflar, Roman vatandaşların gıda satışı yapmadığını ancak yaşanan olayın sadece kendilerine zarar verdiğini aktardı. Ayrıca pazarda çalıntı ürün satıldığına dair iddialar da ortaya atarak, pazarcı esnafını zor durumda bırakan insanlardan da rahatsız olduklarını aktaran esnaf, “Pazarda 400 esnaf satış yapıyor. Binlerce insan bu pazar sayesinde ekmek yiyor. Biz her hafta buradayız. Sürekli hakkımızda asılsız iddialar ortaya atıyorlar. Ekmeğimizle oynamaya çalışıyorlar. Burası sayesinde ev geçindiren yüzlerce Roman vatandaş var. Yalovalılar bu pazarı seviyor ve fiyatlarımız da gayet uygun. Artık bizimle uğraşmasınlar.” dedi.

Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.