Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Kaya'dan Armutlu çıkarması

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Armutlu İlçesine giderek bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Vali Kaya’nın Armutlu ziyareti yoğun ilgi gördü.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2024 07:20
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2024 07:20
Kaynak: Murat Can Aytemur
Vali Kaya'dan Armutlu çıkarması

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Yalova’nın Armutlu İlçesine gitti. Burada ilk olarak Kaymakamlık ziyaretinde bulunan Vali Kaya’yı karşılayan isim Armutlu Kaymakamı Yusuf Melikşah Aydın oldu. Personeller ile selamlaşarak toplu hatıra fotoğrafı çekilen Vali Kaya, devamında ise Armutlu Belediye Başkanı Cengiz Arslan’a iadeiziyaret gerçekleştirdi ve yeni görevinde başarılar dileyerek, hayırlı olsun dileklerini iletti ve ilçe hakkında bilgi alarak karşılıklı istişarelerde bulundu.

Makam ziyaretleri sonrasında, Armutlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Uçurtma ve Bilim Şenliği etkinliğine katılım sağlayan Vali Kaya, burada minikler ile kurduğu samimi iletişim ile renkli anlara sahne oldu.

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Armutlu çıkarmasının devamında; lezzetli ev yapımı yöresel ürünler ve özel sunumlarla öğrencilere burs sağlamak ve ihtiyaç sahiplerine destek olmak amacıyla kadın girişimciler tarafından kurulan ve 7 yıldır faaliyet gösteren Armutlu Kültür Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'ni ziyaret etti, kadınlar ile gerçekleştirilen çalışmalar üzerine sohbet ederek istişareler gerçekleştirdi.

Anılar ve Hayaller Müzesi’ne gitti

Vali Kaya vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılaştığı Armutlu İlçesi’nde, Armutlu ile bütünleşmiş olan Anılar ve Hayaller Müzesi’ni gezmeyi de ihmal etmedi. Müze gezisinde Vali Kaya’ya Armutlu Kaymakamı Yusuf Melikşah Aydın ve Armutlu Belediye Başkanı Cengiz Arslan da katıldı. Vali Kaya burada; Şahap Gümüş'ün kültürümüze ait tarihi eser niteliğinde eşyalar, spor dünyasının önemli takım ve sporcularına ait eşyalar, Armutlu'yu ziyaret etmiş devlet büyüklerinin ziyaretlerine ilişkin fotoğraflar ve zengin bir içeriğe sahip kişisel koleksiyonu dikkatle inceledi ve Gümüş’ten bilgi alarak, detayları dinledi.

Atatürk’ü bizzat gören Muharrem Diker ile bir araya geldi

Devamında ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Armutlu'ya bir defasında Sabiha Gökçen'in de eşlik ettiği toplamda iki kez gerçekleştirdiği ziyaretlere bizzat tanıklık eden Muharrem Diker, Armutlu'nun ilklerini ve 100 yıllık tarihinin önemli anlarından hatırda kalanları Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ile paylaştı.

Çalışmalar hakkında bilgi aldı

Vali Kaya, Yalova Üniversitesi Armutlu Meslek Yüksekokulu’nu da ziyaret etmeyi ihmal etmedi. Gıda Teknolojileri bölümünü ziyaret eden Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya üniversitenin, MARKA desteğiyle başlayan Yalova'ya özgü peynir üretimi çalışmalarında hiçbir koruyucu madde içermeyen ürünlerini dikkatle inceledi ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kütüphane gezdi

Vali Kaya Armutlu ziyaretini tamamlarken son olarak, Osman Birkan'ın 2017 yılında ata mirası tarihi ahşap binasını restore ederek hizmete açtığı birbirinden kıymetli eserlerin ve tıpkı basımların da içinde bulunduğu çok farklı alanlarda 8000 kitap kapasiteli Mustafa Rıza Bey Kütüphanesi'ni ziyaret etti. Vali Kaya burada, Kütüphanenin Mustafa Rıza Bey Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı mülkiyetine intikal ettirilerek kapsam ve faaliyet alanının geliştirilecek olup Armutlulular başta olmak üzere tüm kitap ve sanatseverlerin hizmetine sunulacağının bilgisini aldı.

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.