Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Yalova Temsilcisi Ozan Burak Cangir “Hastane binası bu durumdan etkilenmez”

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Yalova Temsilcisi Ozan Burak Çangir Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ana binasının yaşanan kayma ve çökmeden etkilenmeyeceğini söyledi. Çangir, yerel yönetimin İnşaat Mühendisleri, Jeologlar, Harita Mühendislerin koordinasyonu ile bölgede bir an önce bir projeyi hayata geçirmesi gerektiğine de dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2024 17:53
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2024 17:53
Kaynak: Murat Can Aytemur
TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Yalova Temsilcisi Ozan Burak Cangir “Hastane binası bu durumdan etkilenmez”

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ön tarafında yaşanan çökme ve kayma ile ilgili bir açıklama yapan TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Yalova Temsilcisi Ozan Burak Çangir, yüreklere su serpti. Hastane binasının bu olaydan her hangi bir zarar görmesinin söz konusu olmadığını ifade eden Çangir, “Ana bina bu durumdan etkilenmez. Üniversitedeki akademik ekiple ve bizim teknik ekibimizin yaptığı çalışmalar sistemlerin çok farklı olduğunu gösteriyor. Öncelikle bina kazıklı bir yapı üzerine oturtulmuş durumda. Zemin olarak da bir birinden farklı noktadalar. O nedenle ana binada her hangi bir sıkıntı yaşanmasını beklemiyoruz.” dedi.
 

“Taş duvar dayanmayacak”
Bölgedeki çökme ve kaymanın mevcut taş duvar üzerine çok ciddi bir yük bindirdiğini dile getiren Çangir bu duvarın daha fazla dayanmasının mümkün gözükmediğine de dikkat çekerek, “Teknik ekibimizle birlikte Hastane önünde yaşanan bu çökme ve kayma ile ilgili sürekli incelemelerde bulunuyoruz. Yalova Belediyesi teknik heyeti ile de bir araya gelerek birlikte istişarede bulunduk. Biz bu hareketin hızlanacağını zaten söylemişti. 40 santimlik çökmelerle başlayan hareketlilik 1,5-2 metreleri aştı. Şimdi teknik heyet tarafından yerinde çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmanın amacı ortamdaki yükü azaltmak. Yoksa taş duvar bu yükü daha fazla taşıyabilecek durumda değil. Bu yükün azaltılması bu anlamda çok önemli. İlk aşamada yapılan bu çalışmayı doğru buluyoruz.” diye konuştu.
“Güney cephesi S.O.S veriyor”
Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin güney cephesinde de kayma başladığına dikkat çeken Çangir, “Hastanenin bulunduğu bölge heyelan bölgesidir. Güney cephesinde de bir zemin hareketi var. Biz burada da acilen önlem alınması gerektiğini dile getiriyoruz. Aksi takdirde şu anda yaşanan çökmenin bir benzeri güney cephesinde de yaşanacaktır. Biz çöken bölgeyle aynı anda güney cephesi ile ilgili de proje yapılması gerektiğini dile getirmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.
“Koordinasyon acilen sağlanmalı”
Bölgede yapılacak proje çalışmasında multidisipliner bir anlayışın gözetilmesi gerektiğini de ifade eden Çangir, “Biz oda olarak acilen birkaç projenin geliştirilmesi gerektiğini dile getirdik. Birkaç üniversiteden de görüş alalım. Bu multidisipliner bir iş. Burada ki projede İnşaat Mühendisleri, Jeologlar, Harita Mühendislerinin çok ciddi emekleri olmalıdır. Bu koordineyi yerel yönetimlerin bir an önce yapması lazım. Bu koordinasyon yapılamazsa burada çözüm gecikecek ve beraberinde maliyet de artacak.” dedi.
 

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.