Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Teşvikiye Karpuzdere Deresi Islahı projesinin sözleşmesi imzalandı

Teşvikiye Beldesi Karpuzdere Deresi Islahı sözleşmesi, DSİ Bursa Bölge Müdürlüğü ve firma yetkilileri arasında imzalandı.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2024 04:11
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2024 04:11
Kaynak: Serap Polat
Teşvikiye Karpuzdere Deresi Islahı projesinin sözleşmesi imzalandı

Çınarcık ilçesine bağlı Teşvikiye beldesinin ortasından geçen ve geçtiğimiz yıllarda yaşanan taşkınla sonucunda tahribata uğrayan Teşvikiye Deresi, Devlet Su İşleri Bursa Bölge Müdürlüğü tarafından ıslah ediliyor.

Islah projesi için firmayla anlaşıldı

Geçtiğimiz ay Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya başkanlığında DSİ Bursa Bölge Müdürü İnan Gündüz, Bölge Müdür Yardımcıları ve DSİ Yalova İl Müdürü Mustafa Özen’in katılımıyla Yalova’daki derelerin durumları ve dere ıslah çalışmaları istişare toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Teşvikiye Karpuzdere Deresi Islahı Projesi de görüşüldü. Ardından Aralık 2023’te Teşvikiye Belediyesi ile DSİ Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile çalışma programına alınan ıslah projesinin sözleşme imzaları atıldı.

Teşvikiye Beldesi taşkın zararlarından korunacak

Sözleşme DSİ Bursa Bölge Müdürü İnan Gündüz ve firma yetkilisi arasında imzalandı. Söz konusu işin tamamlanmasıyla dere kenarına 2 kilometre çift taraflı beton duvar, 3 adet Köprü, 6 adet Menfez yapılacak ve Teşvikiye Beldesi taşkın zararlarından korunacak. Dere ıslah projesinin yakında başlayacağını vatandaşlara duyuran Teşvikiye Belediye Başkanı Mustafa Nurten, emeği geçen herkese kendi adına ve beldede yaşayan vatandaşlar adına teşekkür etti.

Serap Polat

Kaynak: Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.