Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Otizmli Farkındalık Günü’ne pastalı kutlama

Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği’nde bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte Esenköy Belediye Başkanı Mehmet Temel ve Teşvikiye Belediye Başkanı Mustafa Nurten de otizmli bireyleri yalnız bırakmadı

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2024 04:17
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2024 04:17
Kaynak: Murat Can Aytemur
Otizmli Farkındalık Günü’ne pastalı kutlama

Yeni Yaşam Engelliler Derneği, Otizm Farkındalık Günü’nü düzenlenen bir etkinlikle kutladı. Yoğun bir katılıma sahne olan etkinlikte Esenköy Belediye Başkanı Mehmet Temel, Teşvikiye Belediye Başkanı Mustafa Nurten, Spastik Engelliler Federasyonu Başkanı Murat Arslanhan, otizmli bireyler ve aileleri de hazır bulundular. Burada Otizm Farkındalık Günü nedeni ile pasta kesildi. Etkinlikte kısa bir konuşma yapan Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği Başkanı Lale Dondurmacı otizmin bir hastalık olmadığını ifade etti.
Dondurmacı, dernek olarak her bireyin kabul gördüğü ve sevgiyle kucaklandığı bir toplum ideali için çalıştıklarını belirterek, otizmli bireylerin yeteneklerini keşfetmek ve desteklemek gerektiğini ifade etti. Otizm spektrumunda yer alan her bireyin benzersiz yeteneklere sahip olduğunu ve toplumsal çeşitliliği zenginleştirdiğini vurgulayan Dondurmacı, onlara destek olmanın ve farkındalığı artırmanın toplumsal uyum ve adalet için önemli olduğunu dile getirdi. Dondurmacı, otizmli bireylerle empati kurulmasını ve onların yaşamlarına saygı gösterilmesini önemli bir adım olarak belirtirken, herkesin kucaklandığı, anlaşıldığı ve sevildiği bir dünya için otizm farkındalığını her gün yaşam biçimi haline getirme çağrısında bulundu.

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.