Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da Kanser taramaları ücretsiz gerçekleştiriliyor

Kanser Haftası nedeni ile Yalova İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ücretsiz gerçekleştirilen kanser taramaları hakkında vatandaşlara bilgilendirmede bulunuldu

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2024 02:43
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2024 02:43
Kaynak: Serap Polat
Yalova’da Kanser taramaları ücretsiz gerçekleştiriliyor

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü, 1-7 Nisan Kanser Haftası kapsamında kanser taramalarının önemi ve erişilebilirliği konusunda bir açıklama yaptı. Toplum Sağlığı Merkezleri (TSM), Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezleri (KETEM), Sağlıklı Hayat Merkezleri (SHM) ve Aile Sağlığı Merkezleri (ASM) bünyesinde, belirli yaş gruplarındaki vatandaşlara yönelik ücretsiz kanser tarama hizmetleri sunulduğu belirtildi.

Açıklamada, 40-69 yaş arası kadınlara 2 yılda bir meme kanseri, 30-65 yaş arası kadınlara 5 yılda bir rahim ağzı kanseri ve 50-70 yaş arası kadın ve erkeklere 2 yılda bir kolorektal kanser taraması yapıldığı ifade edildi. Pozitif ya da şüpheli sonuçlar alan bireylerin, ileri tetkikler için teşhis merkezlerine yönlendirildiği ve tedavi süreçlerinin ikinci ve üçüncü basamak sağlık kuruluşlarında yürütüldüğü vurgulandı.

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü, vatandaşları kanser taramalarının önemi konusunda bilinçlendirmeyi ve erken teşhisin hayat kurtarıcı rolünü anlatmayı amaçlıyor. Kanser Haftası dolayısıyla yapılan bu duyuru, vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırmak ve kanserle mücadelede farkındalığı artırmak için önemli bir adım olarak görülüyor.

Kaynak: Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.