Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TFF’den takdir toplayan Süper Kupa kararı! İşte bilet ücretleri için verilen karar

Aralık ayında Riyad’da yapılması planlanan Süper Kupa finali yaşanan bazı talihsiz olaylar nedeniyle iki takımında maça çıkmama kararı almasıyla iptal edilmişti. Yaşanan bu krizin ardından Süper Kupa finalinin ne zaman ve nerede oynanacağı merak konusu olmuştu. Birçok ilden ev sahibi olma talebi gelirken TFF Şubat ayında karar vererek Süper Kupa finalinin Şanlıurfa’da oynanacağını açıklamıştı. 7 Nisan’da Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu'nda oynanacak maç için hazırlıklar tüm hızıyla devam ederken TFF’den anlamlı bir hareket geldi.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2024 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2024 13:51
Kaynak: Hilal Baldemir
TFF’den takdir toplayan Süper Kupa kararı! İşte bilet ücretleri için verilen karar

TFF, 7 Nisan’da Şanlıurfa’da oynanacak Galatasaray- Fenerbahçe Süper Kupa final maçının bilet gelirlerinin iki kulübün de aldığı ortak kararla depremzedelere bağışlanacağını açıkladı.

Bilet gelirleri depremzedelere bağışlanacak

TFF'den yapılan açıklamada, "2022-2023 Sezonu Süper Lig Şampiyonu Galatasaray A.Ş. ile 2022-2023 Sezonu Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe A.Ş. arasında Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu'nda 7 Nisan 2024 Pazar günü saat 21.30'da oynanacak olan 2023 Turkcell Süper Kupa müsabakasının bilet gelirleri, Türkiye Futbol Federasyonu ve iki kulübün ortak kararı ile 6 Şubat depremlerinden etkilenen depremzede vatandaşlarımız yararına bağışlanacaktır" ifadeleri yer aldı.

Süper Kupa finali ne zaman?

Süper Kupa finali, nerede ve ne zaman oynanacak sorusu büyük bir merak uyandırırken TFF geçtiğimiz ay kararını açıklamıştı. Fenerbahçe ile Galatasaray arasında 7 Nisan'da Şanlıurfa'da 11 Nisan Stadyumu’nda oynanacak. Mücadele saat 21.30'da başlayacak.

Şanlıurfa İl Spor Güvenlik Kurulu, Süper Kupa için toplandı

Maç için büyük bir heyecan yaşanırken Şanlıurfa’da da gündem oldukça yoğun. Bugün, Şanlıurfa İl Spor Güvenlik Kurulu, Süper Kupa için bir araya geldi. Kurul Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak başkanlığında toplandı.

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:

Yaklaşık 2 saat süren Şanlıurfa İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı'nda 24 madde alt başlıklarıyla birlikte kurul üyelerince karara bağlandı. Bu toplantının sona ermesinin ardından Şanlıurfa Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün katılımı ile birlikte Şanlıurfa yerel makamlarıyla maça yönelik bir koordinasyon ve faaliyet toplantısı gerçekleştirildi.

İkinci toplantıda, maçın oynanacağı Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu ve çevresi ile ilgili yapılan düzenlemelerin son durumu, planlanan işlerin gözden geçirilmesi, eksikliklerin tamamlanması, komünikasyon, elektrik ve diğer alt yapı işlerinin planlanan sürede bitirilmesi konuları konuşuldu. Stadyuma gelecek olan taraftarların rahat ve keyifli bir ortamda maç izleyebilmeleri için gerekli tüm çalışmaların maç tarihinden yaklaşık bir hafta önce tamamlanması konusunda çalışmalara hız verilmesi kararlaştırıldı.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.