Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sami Er kimdir? AK Parti Malatya Belediye Başkan adayı Sami Er kaç yaşında, nereli?

Yerel seçimlere 1 aydan kısa bir süre kalmışken vatandaşlar açıklanan belediye başkanı adayları hakkında merak edilenleri araştırıyor. Özellikle geçtiğimiz yıl yaşanan 6 Şubat deprem felaketinin ardından partilerin depremden etkilenen illerde belirledikleri adaylar merak konusu oldu. En çok merak edilen isimlerden biri de AK Parti’nin Malatya Belediye Başkan Adayı Sami Er oldu. AKP Malatya adayı Sami Er ve hayatı hakkında merak edilenler araştırılıyor. Peki, Sami Er kimdir? AK Parti Malatya Belediye Başkan adayı Sami Er kaç yaşında, nereli? İşte merak edilen soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2024 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2024 15:52
Kaynak: Hilal Baldemir
Sami Er kimdir? AK Parti Malatya Belediye Başkan adayı Sami Er kaç yaşında, nereli?

Türkiye büyük bir heyecan ve hızla yerel seçimlere doğru ilerliyor. Seçimlere 26 gün gibi kısa bir süre kalmışken partiler ve adaylar seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Vatandaşlar ise oy vermek için en doğru adaya karar vermek adına adaylar hakkında merak ettiklerini araştırıyor. Hakkında en çok araştırma yapılan adaylardan biri de AKP Malatya Belediye Başkanı Adayı Sami Er. Malatyalı vatandaşlar Sami Er hakkında merak ettiklerini araştırıyor. Peki, Sami Er kimdir? AK Parti Malatya Belediye Başkan adayı Sami Er kaç yaşında, nereli? İşte detaylar…

Türkiye 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde yarışacak adaylar hakkında merak edilenleri araştırıyor. Hakkında en çok araştırma yapılan adaylardan biri de AK Parti Malatya Belediye Başkan Adayı Sami Er’dir. Sami Er’in biyografisi oldukça merak edilmektedir.

Sami Er, 1963 (61 yaşında) yılında Malatya’da dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve lise eğitimini Malatya’da tamamlayan Sami Er,  Yüksek Öğretimini Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği bölümünde tamamlamıştır. Yüksek lisansını ise İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Mimarlık Anabilim Dalı’nda Kent Çalışmaları ve Yönetimi (Kentsel Dönüşüm) alanında tamamlamıştır.

Sami Er, meslek hayatına 1989-1990 yıllarında Ümran Boru San. Tic. A.Ş.’de Mühendis olarak ve aynı zamanda Kalite Kontrol Müdürlüğü göreviyle başlamıştır. 1992-1993 yılları arasında ise Beykoz Göksu Evleri projesinde Kontrol Mühendisi olarak görev almıştır. Sami Er, 2004-2005 yılları arasında İstanbul Büyükçekmece Yakuplu Belediyesi’nde Fen ve İmar Planlama Müdürlüğü görevini üstlenmiştir.  

Bu görevin ardından ise 2005-2008 yılları arasında Fatih Belediye Başkan Yardımcılığı ve Halktaş A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yerine getiren Sami Er, 2008 yılında İstanbul’dan ayrılmış ve Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevine atanmıştır.

Sami Er bu görevi yerine getirirken, Malatya Belediyesi ve Malatya İl Özel İdaresi iştiraki olan Esenlik şirketinin ortaklar kurulu üyeliği ve Organize Sanayi Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini de bir arada yürütmüştür. 2011 yılında İstanbul Üsküdar Belediyesi Mali İşler ve Yatırımlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak atanan Sami Er, yeniden İstanbul’a gelmiş ve görevini 2014 yılının Temmuz ayına kadar sürdürmüştür. Çeşitli vakıf ve derneklerde kurucu ve mütevelli heyeti üyeliklerinde de bulunan Sami Er, 2014-2019 yılları arasında T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nda Başkan Yardımcılığı ve Emlak Konut GYO’da yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulunmuştur.

2019 yılında gerçekleşen Mahalli İdareler Seçimleri’nden sonra İstanbul Fatih Belediyesi Başkan Yardımcısı olarak atanan Sami Er, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Seçimleri’nde ise AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ilan edilmiştir.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.