Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalovalı Gençler Teknofest'te finalde

Yalova Gençlik Merkezi Deneyap Atölyesi öğrencileri, Teknofest2023 İzmir'de düzenlenen Deneyap Makeathon yarışmasında finale kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2023 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2023 14:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalovalı Gençler Teknofest'te finalde

Teknofest2023'ün en önemli yarışmalarından biri olan Deneyap Makeathon, gençlerin teknolojiye ilgisini artırmayı ve yenilikçi fikirlerini hayata geçirmelerini sağlamayı amaçlıyor. Yarışmaya, Türkiye'nin dört bir yanından 200'den fazla takım katıldı.

Yalova Gençlik Merkezi Deneyap Atölyesi öğrencilerinden oluşan 3 takım, en iyi projeyi geliştirip prototipini üretmek için finalde yarışacak. Teknolojiyi geliştirmek ve geleceği değiştirmek için TEKNOFEST İzmir’e gelen Deneyap Makeathon yarışmacıları, 48 saat boyunca proje geliştirip prototip üretecek. Yarışmaya Türkiye genelinde finale kalan 32 takım katılıyor. Takımlar, ortaokul ve lise ile mezun seviyesi olmak üzere iki kategoride yarışıyor. Yalova Gençlik Merkezi Deneyap Atölyesi öğrencilerinden oluşan 3 takım da finalde yer alıyor. Takımlar, final sunumu öncesinde çalışmalarına devam ediyor.
Yarışmanın birincilerine ödül olarak otuzar bin lira verilecek. Yalova Gençlik Merkezi Müdürü Celal Kahveci, öğrencilerine başarılar diledi. Kahveci, “Öğrencilerimiz çok çalıştılar ve güzel projeler ortaya çıkardılar. Onlarla gurur duyuyoruz. Umarım derece alırlar ve Yalova’yı en iyi şekilde temsil ederler.” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.