Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Meyve Sebze Pazarında bu hafta fiyatlar ne durumda? Meyve sebze fiyatlarında bir düşüş var mı?

Yalova’da haftanın belirli günleri Kapalı Pazar Yerinde kurulan meyve sebze pazarında bu hafta fiyatlar arttı mı? Ramazan sakinliği etkisini sürdürüyor mu?

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2024 16:07
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2024 16:07
Kaynak: Serap Polat
Yalova Meyve Sebze Pazarında bu hafta fiyatlar ne durumda? Meyve sebze fiyatlarında bir düşüş var mı?

Her hafta pazartesi, çarşamba ve cumartesi günleri kapalı pazaryerinde kurulan ve Yalovalıların meyve, sebze ihtiyacını karşılayan Yalova Semt Pazarında bu hafta Ramazan sakinliği etkisini kaybetmeye başladı. Ramazan ayının ilk haftasında birçok yerde olduğu gibi pazarda da sakin bir hafta yaşandı. Ancak Ramazanın 2’nci haftasından itibaren alışveriş noktalarında hareketlilik başladı. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının da etkisiyle vatandaşlar, pazara akın etti. Öte yandan meyve sebze fiyatlardaki düşüş de yoğunluğu artıran nedenlerden biri oldu.

Fiyatlarda artış var mı?

Geçtiğimiz haftalarda gümrükten dönen meyve sebzelerin arz fazlası oluşturması nedeniyle fiyatlarda düşü yaşandı. Ramazan ayına girilmesiyle beraber alışveriş yoğunluğu azalınca da ellerindeki ürünleri çöpe atmak istemeyen pazarcı esnafı fiyatlarda artışa gitmedi.Her hafta fiyat artışı ve düşüşü ile dalgalanmaların olduğu semt pazarında bu hafta bazı ürünlerde fiyatlar sabit kalırken bazı ürünlerin fiyatı arttı. Bazı esnaflar fiyatları sabit tutarken bazı esnaflar düşüş öncesi fiyatlara geri döndü. Geçtiğimiz hatalarda 25 TL’yi gören salatalık ve domates bu hafta yeniden 40 TL’ye yükseldi.

Esnaf durumdan memnun değil

Ulaşım maliyetlerinin masraflara yetmediğini belirten esnaflar mevcut fiyatlardan memnun değil. Vatandaşların orucun etkisiyle pazara Ramazan ayında daha az geldiğini kaydeden bir pazarcı esnafı, zararına satış yaptıklarını belirtti. Ekonomideki dalgalanmalara karşı çözüm bulamadıklarını belirten başka bir esnaf ise tek umudunun Ramazan ayı bittikten sonra satışların artma ihtimali olduğunu aktardı. Emekli olduğu için çalışmak zorunda olduğunu dile getiren bir esnaf, “Satabildiğim en uygun fiyattan satış yapmaya çalışıyorum. Ancak maliyetimi zor çıkarabiliyorum. Bir demet sarımsak alan insanlar var. Bir demet sarımsak 25 TL ediyor. Bazen içim el vermiyor para almadan ürün veriyorum insanlara ama ben de emekliyim. Geçimimi zor sağlıyorum. Emekliyi bitirdiler zaten.” dedi.

Bu hafta Yalova Semt Pazarındaki fiyatlar şu şekilde kaldı:

Elma çeşitlerinin kilosu 35-50 TL, armut 50 TL, mandalina 20 TL, nar 50 TL, çilek 130 TL, hurma 50 TL, balkabağı 25 TL, sarımsak 200 TL, ceviz 180 TL, kestane 200 TL, ispit 50 TL, limon 15 TL, pırasa demet 25 TL, pazı demet 15 TL, kıvırcık tane 30 TL, göbek marul 30 TL, maydanoz demet 10 TL, roka demet 15 TL, domates 40 TL, salatalık 40 TL, havuç 25 TL, portakal 15 TL, mandalina 15 TL, muz 50 TL, ıspanak 15 TL, taze fasulye 40 TL, mantar 100 TL, kabak 30 TL, patlıcan 50 TL, dolmalık biber 60 TL, kapya biber 60 TL, sivri biber 60 TL, karnabahar 50 TL, kereviz 30 TL, mor lahana 25 TL, soğan 10 TL, patates 15 TL, ayva 50 TL.

Serap Polat

Kaynak: Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.