Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kulislerden bomba iddia! Erdoğan İstanbul mitinginde emekliye seyyanen zam müjdesi mi verecek?

Türkiye’de yaşayan milyonlarca emekli düşük maaş ile enflasyonun altında ezilmeye devam ediyor. Son olarak 10 bin liraya çıkarlan en düşük emekli maaşı ile ilgili her geçen gün tepkiler büyürken kulislerden bomba bir iddia geldi. Alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan 24 Mart Pazar günü yapılacak İstanbul mitinginde emekliye seyyanen 5 bin lira müjdesi verecek.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2024 16:06
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2024 16:06
Kaynak: Hilal Baldemir
Kulislerden bomba iddia! Erdoğan İstanbul mitinginde emekliye seyyanen zam müjdesi mi verecek?

Milyonlarca emekli aldıkları maaşlardan ve ekonomik gidişattan şikâyetçiyken 10 bin TL olan en düşük emekli maaşı ile geçinmek zorunda olan emekliler isyanda. Temmuz ayında enflasyona göre yapılacak emekli maaşı zammından önce kulislerde beklenmedik bir iddia konuşuluyor.

Seçime sayılı günler kala Cumhurbaşkanı Erdoğan partisi için büyük öneme sahip olan İstanbul’da 24 Mart Pazar günü seçim mitingi düzenleyecek. AK Parti kanadı İstanbul mitingine katılımın seçime dair önemli bir mesaj içereceğini düşünürken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bu mitingde seçimin seyrini değiştirecek açıklamalar yapacağı düşünülüyor.  

Erdoğan'dan emekliye bir müjde daha

Kulislere düşen son iddiaya göre ise; Cumhurbaşkanı Erdoğan katılacağı dev İstanbul mitinginde emekliye seyyanen 5 bin lira müjdesi verecek. Bu müjdenin ardından emeklinin seçime ilişkin fikrinin değişip değişmeyeceği ise merak konusu.

Seçim öncesi promosyon müjdesi gelmişti

Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün katıldığı Kayseri mitinginde maaşlarından dert yanan milyonlarca emekliye promosyon müjdesi vermişti. Erdoğan, "Emeklilerimize güzel bir haber vermek istiyorum. Kamu bankalarımız bu yılki promosyon ödemesi miktarlarını alınan aylığa göre 8 bin lira 12 bin lira arasında belirledi. Diğer bankaların da bu rakamların altında kalmayacak şekilde promosyon ödemeleri yapacağına inanıyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.