Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da ilk kez Atalık Tohum Şenliği yapıldı

Yalova Atalık Tohum Takas Kulübü tarafından Yalova Engelsiz Kafe'de Tohum Takas Şenliği gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2024 10:43
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2024 10:43
Kaynak: Serap Polat
Yalova’da ilk kez Atalık Tohum Şenliği yapıldı

Yalova Atalık Tohum Takas Kulübü tarafından düzenlenen, işlemden geçmemiş tohumların gün yüzüne çıkarıldığı etkinlik, 23 Mart Cumartesi günü Engelsiz Kafe’de yapıldı.

Etkinlikte alanında uzman kişiler tarafından bilgilendirme semineri yapıldı. Seminere Yalova Vali Yardımcısı İdil Özdemir Doğan, Yalova İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar ve Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli de katıldı.

Uzman isimlerden değerli bilgiler

Çiftçi Vicdan Karabudak Yalova Atalık Tohum Takas Kulübünün kuruluş hikâyesini anlatırken, Yalova Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsünde görevli Akademisyen Dr. Gülay Beşirli, tohumun gerçeği ve tohumun elde edilmesi hakkında bilgi verdi. Gülderman Çiftliğinden Önder Mergan, bitki hastalıkları ve zararlıları ile organik mücadeleyi anlattı. Yeryüzü Derneği yöneticilerinden Aytaç Timur ise üretici ile gıda toplulukları arasındaki ilişkiler hakkında konuştu. Kartal Ekolojik Yaşam Derneği Başkanı Funda Kaba, kompost yapımı ve solucan gübresi yapımını anlatırken Serender Ekolojik Yaşam Derneği Kurucusu Sevda Yıldırım ise permakültür yöntemleri hakkında bilgilendirme yaptı. Söyleşilerin ardından açılan stantlardaki tohumlar Yalovalı vatandaşlara dağıtıldı.

“Yola çıktık bir kere”

Şenlik sonrası yaşadığı sevinci paylaşan Yalova Atalık Tohum Takas Kulübü Başkanı Vicdan Karabudak, “Yalova Yerli Tohum Grubu olarak bir kez daha gururlandık, umutlarımız bir kez daha fazlasıyla yeşillendi. İlk kez gerçekleştirdiğimiz Atalık Tohum Şenliğimizde olağanüstü bir yoğunluk yaşandı çünkü. Bize destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Takas öncesi düzenlediğimiz panele duyulan ilgi ise resmen göğsümü kabarttı. Emeği geçen herkese minnet duyuyorum. Eskişehir Büyük Şehir Belediyesi Yerel Tohum Merkezine, Bursa Nilüfer Belediyesine, Ekoder'e, Subaşı Sanat Atölyesine, Yalova Tema Temsilciliğine, Yeni İnsan Yayınevinin kitaplarını sunan Aytaç Timur’a, Yeryüzü Derneğine, İzmir Yerel Tohum Derneğine, Kartal Ekolojik Yaşam Derneğine katılımları için çok teşekkür ediyorum. Bu bizim ilk şenliğimiz olduğu için eksiklerimiz ve hatalarımızın olması normaldir. Ancak bunun bizi durdurması mümkün değil tabi ki. Yola çıktık bir kere ve bu yolda hem öğrenecek hem de öğreteceğimiz çok şey var.” dedi.

Serap Polat

Kaynak: Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.