Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Kadıköy Başkan Adayı Tavşan “Beldemizin gelişimi için önemli adımlar atacağız’’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadıköy Belediye Başkan Adayı Yılmaz Tavşan, Yalova Hayat’a özel yapmış olduğu açıklamalarda göreve geldiği taktirde hayata geçireceği çalışmalardan bahsetti. Tavşan sözlerinde, ‘’Beldemize katma değer katacağız’’ ifadelerine yer verdi.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2024 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2024 15:31
Kaynak: Murat Can Aytemur
CHP Kadıköy Başkan Adayı Tavşan “Beldemizin gelişimi için önemli adımlar atacağız’’

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde göreve geldiği taktirde, Kadıköy için önemli adımlar atacağından bahseden CHP Kadıköy Belediye Başkan Adayı Yılmaz Tavşan, beldenin hem eğitim hem de turizm alanında ileri bir seviyeye taşınması için çeşitli çalışmalar gerçekleştireceklerinden bahsetti ve aynı zamanda da Kadıköy’ün gün geçtikçe artan nüfusunun su ihtiyacını karşılayabilmek adına ek su depolarını hayata geçireceklerini söyledi.

"Tarım alanında önemli adımlar atacağız’’

Kadıköy’ün 1992 yılında bir tarım beldesi olarak kurulduğundan bahseden Tavşan, Kadıköy’ün günümüzde kuruluş amacından çok uzaklaştığını belirtti ve kendisinin de bir üretici olarak göreve geldiği taktirde sürekli olarak üreticilerin yanında olup, destek vereceğinin sözünü verdi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Tavşan sözlerinde, ‘’Belediyemize kuracağımız, ‘Üretici Destek Birimi’ sayesinde, ziraat mühendisi arkadaşlarımız ile beraber üreticilerimizin yanında olacağız. Şu anda üreticilerimizin en büyük problemi olan ürettikleri malı satma konusunda, kooperatifleşme sayesinde kolaylık sağlamış olacağız’’ ifadelerine yer verdi. Sözlerine devam eden Tavşan aynı zamanda da elma, çiçek ve semizotunda markalaşmış olduğunu belirttiği Kadıköy Beldesi’nde, coğrafi işaret alınması konusunda çalışmalar gerçekleştireceğini söyledi. Açıklamasının devamında tarım konusunda gerçekleştirmeyi planladığı projelerden bahseden Tavşan, Yalova Tarım İl Müdürlüğü ile üreticilerin arasında bir köprü olarak üreticilerin sıkıştığı noktada belediye olarak destek olacaklarından bahsetti ve hem manevi hem de maddi olarak üreticilere tam destek vereceğini ekledi.

"Eğitim konusunda Kadıköy’ü ileriye götüreceğiz’’

Yalova’da eğitim deyince ilk akla gelen yerlerden birisi olan Kadıköy Beldesi’nin, bu konuda daha da gelişmesi için çok önemli adımlar atacağını söyleyen Tavşan, bu konuyu şu sözlerle ifade etti, ‘’Beldemizde 8 adet okulumuz var, bunlardan 7 tanesi aynı bölgede, 1 tanesi ise Merkez Mahallemizde ve atıl durumda. Bizler göreve geldiğimizde eğitim beldesi görüşünü Kadıköy’ün her tarafına yaymak istiyoruz ve Merkez Mahallesi’nde de yeni okullar ve derslikler açmayı planlıyoruz. Termal Yolu üzerinde yapılan bir kültür merkezimiz var, burada ki dersliklerde üniversite ve lise sınavına hazırlanan gençlerimize ücretsiz etüt eğitimi vermek istiyoruz, çünkü maalesef eğitime eşit mesafede ulaşamayan çocuklarımız var. Bu eşitliği sağlamak adına kardeşlerimize ücretsiz etüt eğitimi vererek destek olmak istiyoruz.’’

‘’Kadıköy’e sağlık turizmini getirmek istiyoruz’’

Kadıköy’ün gün geçtikçe artan nüfusu ile birlikte gelişime çok açık bir belde olduğundan bahseden Tavşan, beldeyi turizm beldesi haline getirmek için çok önemli adımlar atacaklarını söyledi ve devamında ise, ‘’Kadıköy Beldesi sınırlarında bulunan, termal kaynağımızı, Kadıköy Belediyesi bünyesinde çıkartarak, sağlık turizmini Kadıköy’e kazandırarak katma değer katmayı planlıyoruz’’ ifadelerine yer verdi.

‘’Su sorununu biz çözeceğiz’’

Kadıköy Beldesi’nde bulunan tek su deposunun, artan nüfus karşısında yetersiz kalacağını belirten Tavşan, beldenin bu sıkıntısını çözmek adına toplamda 3 su deposunun Kadıköylülere hizmet vermesi için çalışmalar gerçekleştireceklerinden bahsetti ve yapmış olduğu açıklamada, ‘’Şu anda Kadıköy’ün nüfusu 10 bin, mevcutta 1 tane su depomuz var, 3 sene veya 5 sene sonra nüfusumuzun 30 binleri geçmesi bekleniyor. 1 Su deposu belde ihtiyaçlarını karşılayabilecek durumda değil. İmar planlarında yerleri belirlenmiş, Doğu Sırt Caddesi ve Batı Sırt Caddesi’nde olmak üzere 3 adet su deposu yapmak istiyoruz’’ diye belirtti.

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.