Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da dolandırıcılığı önleyen memurlara Vali Kaya’dan teşekkür belgesi

Yalova Tapu Müdürlüğü ekipleri, sahte belgelerle başkasının arsalarını satmak isteyen dolandırıcıları önleyerek büyük bir başarıya imza attı. Başarılı ekipler, Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya tarafından maaş ödülü ve başarı belgesi ile ödüllendirildi

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2024 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2024 16:27
Kaynak: Yalova Hayat
Yalova’da dolandırıcılığı önleyen memurlara Vali Kaya’dan teşekkür belgesi

Yalova’da başkasına ait bir arsayı sahte belgelerle satmaya çalışan 2 kişiyi fark eden ve durumu polise bildirerek şahısların yakalanmasını sağlayan Yalova Tapu Müdürlüğü personelleri, Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya tarafından ödüllendirildiler.
Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, dolandırıcılık girişimini önleyen Tapu Müdürlüğü ekiplerini tebrik ederek, “Dürüst ve özverili çalışmalarıyla dolandırıcılığı önleyen ekiplerimize teşekkür ediyorum. Bu başarı, kamu kurumlarımızdaki tüm çalışanlarımız için bir örnek teşkil etmektedir” dedi.

Olay şöyle gelişmişti; Yalova Tapu Müdürlüğü'nde bir vatandaşa ait taşınmazın satılması ile ilgili randevu oluşturuldu. Randevunun şüpheli olması üzerine ekiplerce randevu oluşturan kişilerin tespiti için harç yatırılması beklenerek takip başlatıldı. Cumhuriyet Caddesi'ndeki bir banka şubesinde sahte kimlikle işlem yaptığı ihbarına giden ekipler, Şube Müdürlüğü'ne bilgi verdi. Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yapılan çalışmalar neticesinde Tapu Müdürlüğünde takip edilen E.G. isimli şahsa ait Fevzi Çakmak Mahallesi'nde bulunan 424 metrekare arsa satış işlemi için randevu alan, mal sahibinin bilgisi dışında satış randevu oluşturan, E.G. adına sahte kimlikle önceden para alışverişi için bankadan hesap açtırma işlemi yapmaya gelen olayın şüphelisi O.K. isimli erkek şahıs ile birlikte hareket eden L.K. isimli bayan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edilen O.K. ve L.K. isimli şahıslar, adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

Kaynak: Yalova Hayat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.