Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Son dakika: Et ve Süt Kurumu et fiyatlarına zam yaptı

Et ve Süt Kurumu (ESK) yaptığı son açıklamayla bugünden itibaren geçerli olmak üzere ete yüzde 25 oranında zam yaptığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2024 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2024 16:23
Kaynak: Sözcü
Son dakika: Et ve Süt Kurumu et fiyatlarına zam yaptı

Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Et ve Süt Kurumu, kasap ve marketlere oranla daha uygun fiyata et sattığı için vatandaşlar metrelerce et kuyruğuna giriyordu. Fakat Et ve Süt Kurumu (ESK), et satış fiyatlarına yüzde 25 oranında zam yaptı.

ESK'dan sozcu.com.tr'ye aktarılan bilgiye göre, zamlı fiyatlar bu sabahtan itibaren etiketlere yansıtıldı.

ESK'da zam öncesi kıymanın kilogram fiyatı 229 liradan, kuşbaşının kilogram fiyatı 259 liradan satılıyordu. Başta emekliler olmak üzere dar gelirli vatandaşlar ESK mağazaları önünde uzun kuyruklar oluşturuyordu ve çok uzak mesafelerden et almaya geliyordu.

TÜİK verilerine göre, mart ayında bir önceki aya göre zam şampiyonu yüzde 21,30'luk artışla orta öğretim olurken, kuzu eti yüzde 18,58'lik artışla ikinci, dana eti yüzde 14,65'lik artışla üçüncü, kümes hayvanları eti ise yüzde 12,19'luk artışla dördüncü olmuştu.

Eurostat’ın Türkiye İstatistik Kurumu’ndan (TÜİK) aldığı verilere göre yaptığı sıralamada Türkiye, sağlıklı beslenme konusunda Avrupa’da son sırada yer alıyor.

Türkiye’de iki günde bir et, tavuk ya da balık içeren yemek masrafını karşılamayanların oranı olan yüzde 41,5 ile ikinci sırada bulunan Romanya’yı neredeyse ikiye katladı.

Hilal Baldemir

Kaynak: Sözcü

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.