Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Basın Birliği yeni başkanını belirledi

Yalova Basın Birliği, Karizma Alışveriş Merkezinde yer alan dernek ofisinde 2’nci olağan genel kurulunu gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2024 11:06
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2024 11:52
Kaynak: Serap Polat
https://www.yalovahayat.com/
Yalova Basın Birliği yeni başkanını belirledi

2020 yılından beri Yalova basınını tek çatı altında toplamak adına faaliyet gösteren Yalova Basın Birliği, 2’nci olağan genel kurulunda yeni başkanını belirledi. Beyaz listeyle İHA Yalova Temsilcisi Erhan Erdoğan ve kırmızı listeyle Atakent Gazetesi İmtiyaz Sahibi Çağatay Köse’nin aday olduğu seçimde görevi 28 üyenin oyuyla Erhan Erdoğan devraldı.

GENEL KURULA 45 ÜYEDEN 40’I KATILDI

2022 yılından bu yana görevini sürdüren mevcut başkan, TRT ve AA Yalova Muhabiri Cem Mete Okur’un aday olmadığı seçimde 45 üyeden 40’ı oy kullandı. Bugüne kadar en geniş katılımın sağlandığı toplantının açılış konuşmasını yapan Cem Mete Okur, “Yaklaşık 4 yıl önce birlik beraberlik içerisinde olmak düşüncesiyle yola çıktık. 4 kişi bu yola girdik. Ben, Sıtkı Yıldız, Özgür Yıldız ve Erhan Erdoğan bu yola çıktık. Çok şükür bugün 45 kişiye ulaştık. Sektörel anlamda olağanüstü kongrede güzel bir katılım olmuştu ama bu kadar katılım olmamıştı. Şahsım adına çok mutlu oldum çünkü çıktığımız yolda o 4 kişinin amaçladığı hedefe gitme noktasında iyi şeyler yaptık. İnşallah beraber devam ederiz. Süreç içerisinde 2 adayla seçime gidiyoruz. Adaylarımızdan biri Erhan Erdoğan diğeri Çağatay Köse. Bugün seçime çok geniş bir katılım oldu. Yalova basın birliği için yapmam gereken ne varsa, yeni yönetime hizmet etme noktasında ne gerekiyorsa yapmaya hazırım. Bütün adaylara başarılar diliyorum.” dedi.

ERHAN ERDOĞAN 28 OY, ÇAĞATAY KÖSE 15 OY ALDI

Ardından oy birliğiyle Divan Heyeti belirlendi. Divan Başkanlığına Gazeteci Faruk Kırtay, Katip Üyeliğe ise Yalova Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir ve Nagehan Atik seçildi.

2022 ve 2023 yılları arasındaki gelir giderlerin açıklandığı Faaliyet Raporu ve Denetleme Kurulu Raporunun sunulmasının ardından 2024, 2025 ve 2026 yılının tahmini bütçesi: 100 bin TL tahmini gider ve 100 bin TL tahmini gelir olarak belirlendi. Kapalı oylama usulüyle yapılan seçimin sonucunda 1 adet boş oy çıkarken, Erhan Erdoğan 28 oy, Çağatay Köse ise 15 oy aldı. Seçimin ardından görevi Cem Mete Okur’dan devralan Erhan Erdoğan tüm katılımcılara teşekkür ederek, yeni yönetimin Yalova basınına hayırlı olması temennisinde bulundu.

Yalova Basın Birliği’nin yeni Yönetim Kurulundaki Asil Üyeler: Erhan Erdoğan, Asena Haberal, Erdem Ergün, Gamze Balaban, Recep Can, Kutsi Aksay, Sıtkı Yıldız.

Yedek Üyeler: Emre Can Kazmalı, Kemal Bayrı, Ebru Uygur Kaplan, Umut Küçükbayraktar, Osman Hökemen, Sezer Sevinçler, Kadir Yalçın Uçar.

Disiplin Kurulu Asil Üyeleri: Harun Öztürk, Erdinç Bulun, İsmail Öztürk.

Yedek Üyeler: Murat Şener, Vedat Yılmaz, Davut Aldanmaz.

Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.