Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tahsin Becan’dan Halil İnalcık Lisesi’nin çöken duvarıyla ilgili flaş açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili Tahsin Becan, kuvvetli yağışlar sonrası çöken Prof. Dr. Halil İnalcık Anadolu Lisesi’nin istinat duvarı ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2026 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2026 15:15
Kaynak: Mustafa Turan
Tahsin Becan’dan Halil İnalcık Lisesi’nin çöken duvarıyla ilgili flaş açıklama

CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan açıklamasında “Yalova’mızda 600’ü aşkın öğrencimizin eğitim gördüğü Prof. Dr. Halil İnalcık Anadolu Lisesi’nin istinat duvarında çökme yaşandığını öğrendim. Okulumuzun öğrencilerine, öğretmenlerine ve mahalle sakinlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yalova’daki kötü hava koşulları nedeniyle Yalova Valiliğimizin aldığı karar doğrultusunda okulların tatil olduğu sırada böyle bir olayın yaşanması ve hiçbir hemşehrimizin zarar görmemesi bizleri bir nebze olsun rahatlatmıştır” dedi.

“MAHALLE SAKİNLERİNİN ENDİŞELERİ GİDERİLMELİDİR”

Açıklamasına “İçinde bulunduğumuz yıl içerisinde, Yalova yerel basınında ilgili bölgenin tehlike arz ettiğine ilişkin çok sayıda haber kamuoyuna yansımıştır. Hal böyleyken yaz ayları boyunca herhangi bir tadilatın yapılmamış ve bölgenin güvenli hâle getirilmemiş olması, vatandaşlarımızın tepkisini haklı olarak daha da artırmaktadır” diye devam eden Becan, şunları ekledi :”İlgili kişilerin, yaklaşık bir yıldır tehlike sinyalleri veren bu bölgeyle ilgili hangi adımları attıklarını Yalova kamuoyuna şeffaf bir şekilde açıklamaları ve böyle bir olayın yaşanmasının neden önlenemediğini kamuoyuyla paylaşmaları gerekiyor. Bölgemizi son günlerde etkisi altına alan yağışların ardından böyle bir olayın yaşanması, tehlikenin henüz ortadan kalkmadığını göstermektedir. İlgili bölgede yaşayan mahalle sakinlerinin istinat duvarının çökmesiyle artan endişeleri giderilmeli ve bölgede herhangi bir toprak kayması riski bulunup bulunmadığı da kamuoyuyla paylaşılmalıdır.”


Mustafa Turan

Kaynak: Mustafa Turan

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.