Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Son dakika: Seçim görevlisi kamu personelleri 1 Nisan’da izinli sayılacak

31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimler için sayılı günler kala Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı’ndan bir açıklama yapıldı. 31 Mart günü sandıklarda görevli olan kamu personelleri 1 Nisan’da idari izinli sayılacak.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2024 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2024 14:29
Kaynak: Hilal Baldemir
Son dakika: Seçim görevlisi kamu personelleri 1 Nisan’da izinli sayılacak

Sandık kurullarında görevli kamu personellerine ilişkin yeni bir duyuru yapıldı. Buna göre 31 Mart’ta sandık kurullarında görev alan kamu personelleri 1 Nisan’da idari izinli sayılacak.

Seçimin kurallara uygun olması, vatandaşın doğru bir şekilde yönlendirilmesi ve seçimin güvenli bir şekilde tamamlanmasını sağlamak üzere görev yapacak olan kamu personeline haftalarca eğitimler verildi.

İzin açıklaması geldi

Sandık kurullarında görevli kamu personeli için bir diğer önemli olan husus ise seçimden sonraki gün personellerin izinli olup olmayacağıydı.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı'ndan beklenen açıklama geldi.

İzinli olacaklar

Görevli kamu personelleri, seçim günü çalışmaların yoğunluğu ve sayım işlemlerinin geç saatlere kadar sarkması göz önünde bulundurularak ertesi gün yani 1 Nisan tarihinde idari izinli sayılacak.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 127'nci maddesi ile 2972 sayılı Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanunun 8 inci maddesi uyarınca Mahalli İdareler Genel Seçimleri 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacaktır.

Seçimde görev alacak sandık kurulu başkanları ile bir üyesi, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunun 22'nci ve 23'üncü maddelerinde belirtilen usul ve esaslara göre kamu görevlileri arasından seçilmektedir.

Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği, il genel meclisi üyeliği ve muhtarlık seçimlerinin her birine ait oy pusulaları olduğundan, oyların sayım ve dökümü, tutanakların düzenlenmesi ve diğer işlemler tamamlandıktan sonra belgelerin ve seçim malzemelerinin ilçe seçim kurullarına teslim süreci gece geç saatlere kadar devam etmektedir.

Bu nedenle, sandık kurullarında görev alan kamu personelinin 1 Nisan 2024 Pazartesi günü idari izinli sayılmaları Sayın Cumhurbaşkanımızca uygun görülmüştür."

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.