Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şifa deposu Çiriş Otu Yalova’da tezgâhlara çıktı

Karların erimesi ve ilkbaharın gelmesiyle doğada kendiliğinden yetişen ve şifa kaynağı olarak bilinen çiriş otu, Yalova Semt Pazarında yerini aldı.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2024 04:25
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2024 04:25
Kaynak: Serap Polat
Şifa deposu Çiriş Otu Yalova’da tezgâhlara çıktı

Sağlık deposu olarak ön plana çıkan Çiriş Otu Yalova Semt Pazarında tezgahları süslemeye başladı. C vitamini deposu olan çiriş otu, adet düzensizliklerinden cilt sorunlarına kadar birçok hastalığa iyi geldiği için vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. 

Yalova’da kilosu 70 TL

Antioksidan özelliğe sahip olan bu mucizevi bitki vücudu serbest radikallere karşı korumaya yardımcı olurken, bağışıklık sistemini güçlendirmeye katkı sağlıyor. Genellikle tarlalarda, açık alanlarda ve yol kenarlarında yetişen bitki Yalova Semt Pazarında vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Çiriş Otunu, yanında faydalarının yazdığı künye ile satan esnaflar, vatandaşların bu bitkiye yoğun talep gösterdiğini aktardı. Çiriş Otunun şu an tam mevsimi olduğu için vatandaşlar tarafından bol bol tüketildiğini aktaran pazarcı esnafı, kilosu 70 TL’ye satılan bu faydalı bitkinin en çok kadınlar tarafından alındığını belirtti.

Birçok hastalığa iyi geliyor

Zeytinyağlı yemeklerden hamur işlerine, salatalardan konservelere kadar birçok şekilde değerlendirilen Çiriş Otunu faydaları saymakla bitmiyor. Özellikle kadınların adet düzensizlikleri ve vajinal akıntı problemlerine doğal çözüm sunan çiriş otu, regl dönemlerinde kadınlara rahat bir nefes aldırıyor. Egzama ve sivilce gibi cilt sorunlarının iyileşme sürecine katkıda bulunan Çiriş Otunun suyu, doğal bir cilt bakım ürünü olarak kullanılabiliyor.

Saç dökülmesini azaltan ve saç köklerini güçlendiren Çiriş Otu, saçkıran gibi sorunlarda da iyileştirici etkisiyle biliniyor. Karaciğeri sigara ve alkolün zararlı etkilerinden koruyan şifa deposu bitki ayrıca mide yanması ve şişkinlik gibi sindirim sorunlarını gideriyor. 

Serap Polat

Kaynak: Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.