Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Naci Görür korkuttu! Yüzde 47 olasılıkla deprem kapıda

Marmara Denizi için Prof. Dr. Naci Görür’den önemli bir ‘sismik boşluk’ hatırlatması geldi. İstanbul’u bekleyen bir deprem tehlikesi olduğunu söyleyen Naci Görür, denizin ortasındaki kırılmayan fayın kırılacağını belirtti. Görür, Marmara’da deprem olma olasılığının güncel rakamla yüzde 47 olduğunu ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2025 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2025 11:42
Kaynak: Mustafa Turan
Naci Görür korkuttu! Yüzde 47 olasılıkla deprem kapıda

Marmara Denizi’nin ortasındaki fayın kırılmadığını belirterek bunun sismik boşluk oluşturduğunu hatırlatan Naci Görür, böyle bir boşluğun kendini koruyamayacağını ifade etti. Naci Görür, kırılmayan fayın eninde sonunda kırılmak zorunda olduğunun altını çizerek bu nedenle Marmara ve İstanbul’u deprem tehlikesinin beklediğini dile getirdi.

“BUGÜNKÜ RAKAMLA YÜZDE 47”

Naci Görür, “O kırılma zamanı yakın mı?” sorusuna karşılık yaptığı çalışmalardan bahsetti. 8 uluslararası, iki de ulusal gemiyle araştırmalar yaptıklarını ve dünyanın farklı yerlerinden bilim insanlarıyla en donanımlı gemilerle çalıştıklarını söyleyen Görür, “Ben size kendi fikrimi değil, bilimsel araştırmaların sonucunu söylüyorum. O araştırmalar da diyor ki; Marmara’da 1999’dan itibaren 30 yıl içinde her an olmak kaydıyla bir deprem olma olasılığı, bugünkü rakamla yüzde 47” dedi.

7’NİN ÜZERİNDE BİR DEPREM

Şu anda Marmara’da, bilhassa Kumburgaz segmentinde fayın kırılmaya hazır durumda olduğunu vurgulayan Görür, bu segmentin kırıldığında 7’nin üzerinde bir deprem üretme potansiyeline sahip olduğunu aktardı.

Mustafa Turan

Kaynak: Mustafa Turan

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.