Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muharrem İnce’ye kumpas davasında pes dedirten karar!

Genel seçimler öncesi cumhurbaşkanı adayı olan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’ye sosyal medyadan paylaşılan ve gerçeği yansıtmayan görüntü ve belgelerle kumpas kurulduğuna ilişkin davada karar verildi. Muharrem İnce’ye kumpas kurulduğu iddiasıyla yargılanan iki kişi 'FETÖ'ye yardım' suçlamasından beraat etti.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2024 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2024 11:59
Kaynak: İHA
Muharrem İnce’ye kumpas davasında pes dedirten karar!

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'yle ilgili Milletvekilliği Genel Seçimi ve Cumhurbaşkanlığı Seçimi sürecinde asılsız paylaşımlar yapan 'Ankara Kuşu' isimli sosyal medya hesabının kullanıcıları Oktay Yaşar ile Veli Koçak, yargılandıkları 'silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım' suçlarından suçun unsurlarının oluşmaması nedeniyle beraat etti.

Savcı’dan beraat talebi

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan sanıklar Oktay Yaşar ve Veli Koçak ile taraf avukatları katıldı. Mahkeme başkanı dava dosyasına gelen evrakı okuduktan sonra esas hakkındaki mütalaasını sunmak için Cumhuriyet savcısına söz verdi.

Sözü alan savcı, sanıkların yargılandığı "terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım" suçunun unsurları oluşmaması nedeniyle mahkemeden beraatlerini talep etti. Aynı zamanda savcı sanıklar hakkında "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasını da talep etti.

‘Örgüte Yardım’dan beraat’

Mahkemede söz alan Oktay Yaşar, mütalaa yönünde karar verilmesini isteyerek beraatini talep etti. Veli Koçak da savcının beraati yönündeki görüşüne katıldığını ancak dezenformasyon içeren bir paylaşımının olmadığını iddia etti. Avukat beyanlarının da dinlenmesinin ardından kararını açıklayan mahkeme, sanıkların "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım" suçundan beraatlerine karar verdi.

Mahkeme, sanıklar hakkında "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Ne olmuştu?

2023 Genel Seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce'ye yönelik hem sahte müstehcen video görüntüsü hem de sahte dekontun provokasyon ve tehdit amaçlı olarak sosyal medyada dolaşıma sunulduğun altı çizilerek, söz konusu içeriklerin firari FETÖ'cü Güven ve diğer örgüt mensupları tarafından daha fazla kitleye ulaşması için provokasyon amaçlı paylaşıldığı ve sosyal medyada paylaşıma sunulan bu görüntülerin şüpheliler tarafından da daha geniş kitlelere yayıldığı aktarıldı. İddianamede, şüpheliler Oktay Yaşar ve Veli Koçak'ın 'silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım' suçundan 1'er yıldan 3'er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edilmişti.

Hilal Baldemir

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.