Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meteoroloji uyardı hafta sonu yağışlı geçecek! İşte sağanak yağışa teslim olacak iller

Meteoroloji’nin hafta boyunca yaptığı hava tahminlerine göre hafta sonu da dâhil tüm hafta yağışlı geçecek. Yurdun genelinde yağışlı hava etkili olurken hafta sonu için bir kez daha uyarı geldi. Yağışlı havanın hafta sonu boyunca etkisini göstermesi beklenirken hava sıcaklıklarında ciddi bir değişim olmayacak.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2024 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2024 10:40
Kaynak: Hilal Baldemir
Meteoroloji uyardı hafta sonu yağışlı geçecek! İşte sağanak yağışa teslim olacak iller

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan son hava tahmin raporuna göre hafta sonu boyunca yurdun genelinde yağışlı hava etkisini sürdürmeye devam edecek.

Doğu Anadolu Bölgesi'nin yüksek kesimlerinde yağışların kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Pazar günü ile birlikte yurdun batı kesiminde yağışların etkisini kaybetmesi beklenirken, yeni haftada ise yurdun doğu kesimlerinde yağışın devam etmesi bekleniyor.

Yer yer kuvvetli sağanak görülecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan son tahmin raporuna göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Trakya kesimi, Muğla ve Şanlıurfa çevreleri hariç yurt genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak yağmur, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu kesimleri ile Orta Toroslar çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar olarak görülmesi beklenen yağışların, Şırnak çevreleri, Adana ve Hatay kıyıları ile Siirt'in doğusu ve Hakkâri'nin batı kesimlerinde ise yerel kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğu kesimleri ile Orta Torosların yüksek kar örtüsüne sahip dik yamaçlarında ise çığ tehlikesi bulunmaktadır. Yurdun güneydoğu kesimlerinde ise toz taşınımı bekleniyor.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.