Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da okullarda geleneksel oyunlar yaygınlaştırılacak

Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü çocukların internet bağımlığından kurtarılması ve daha hareketli bir yaşam sürmelerinin sağlanması adına okullarda geleneksel oyunları yaygınlaştıracak

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2024 06:15
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2024 06:15
Kaynak: Yalova Hayat
Yalova’da okullarda geleneksel oyunlar yaygınlaştırılacak

Yalova Halk Eğitimi Konferans Salonu, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe’nin başkanlığında gerçekleştirilen YEGES Çocuk Oyunları Bilgilendirme Toplantısı’na ev sahipliği yaptı. İlk ve ortaokul yöneticilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’nün 100 Yüze 100 Oyun Projesi kapsamında okul bahçelerinde oynanacak oyunlar ve YEGES Çocuk Şenliği’nin detayları paylaşıldı.

100 Yüze 100 Oyun Projesi, çocukların geleneksel oyunlarla buluşmasını sağlayarak, onların fiziksel ve sosyal gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyor. Proje, ekran bağımlılığı ve obezite gibi sorunlarla mücadelede çocukları aktif oyunlara yönlendiriyor. Ayrıca, çocukların unutulmaya yüz tutmuş oyunları öğrenmelerini ve bu oyunları yaşamlarına dahil etmelerini teşvik ediyor.

Toplantıda ayrıca, kurum tarafından hazırlanan ‘Tombik’ oyununun malzemelerinin, oyuncu kartlarının dağıtımı ve 28 Mayıs Dünya Çocuk Oyunları Günü’nde yapılacak olan YEGES Çocuk Şenliği hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü, bu tür etkinliklerle çocukların hem eğlenmesini hem de öğrenmesini amaçlayarak, onlara sağlıklı ve mutlu bir gelecek sunmayı hedeflediklerinin altını çizdi.

Kaynak: Yalova Hayat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.