Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Konut kira artışında yüzde 25 zam sınırı kaldırıldı!

Son yıllarda konut kiralarında yaşanan fahiş artışların önüne geçmek için 8 Haziran 2022 itibarıyla yürürlüğe giren konutlardaki kiralara zam oranlarında yüzde 25 zam artış düzenlemesi bugün itibarıyla sona eriyor. Yeni karara göre bir uzatıma gidilmediği için temmuzda yapılacak yeni kontratlarda TÜFE oranları geçerli olacak.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2024 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2024 11:43
Kaynak: Hilal Baldemir
Konut kira artışında yüzde 25 zam sınırı kaldırıldı!

Konutlardaki fahiş kira artışının vatandaşın belini bükmesi sonra 2022’de bir düzenleme ile konutlardaki kira artış oranı yüzde 25 ile sınırlandırılmıştı. Birçok kişi tarafından dikkate alınmayan ve uygulanmayan düzenleme bugün yeni bir uzatıma gidilmediği için sona erdi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) 12 aylık ortalama verisi, konut ve iş yerleri için yapılacak o ayki zam oranında belirleyici oluyor.

Bundan sonraki süreçte konutlar için de iş yerleri için de kira zam oranlarında TÜFE'nin 12 aylık ortalaması baz alınacak.

HAZİRANDA YÜZDE 62,51 OLARAK UYGULANDI

Haziranda açıklanan mayıs ayına ait TÜFE verisinin 12 aylık ortalamasına göre artış oranı haziran için yüzde 62,51 olarak kayıtlara geçmişti.

TEMMUZ KİRA ZAM ORANI 3 TEMMUZ'DA BELLİ OLACAK

Türkiye’de tüm gözler 3 Temmuz Çarşamba günü açıklanacak 6 aylık enflasyon oranına çevrilmişken bir de kira zam oranı da eklendi buna. Buna sonuca göre 12 aylık ortalamanın yani kiraların artış oranına yansıyacak zam oranının, ortalama yüzde 60 olması bekleniyor.

KONUT VE İŞ YERİ KİRA ZAM ARTIŞ ORANI AYNI OLACAK

Temmuz ayı ile birlikte konu ve iş yerlerinde uygulanacak kira zam artış oranında bir farlılık olmayacak.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.