Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Japonya’da başlayan yeni salgın dünyada panik yaratıyor! İşte salgından ölenlerin sayısı

Tüm dünyayı kasıp kavuran Covid-19 salgınından sonra henüz etkisini tamamen yitirmemiş virüslerle mücadele devam ederken bu kez Japonya’da ortaya çıkan yeni bir salgın panik yaratmaya başladı. Ölüm oranı yüzde 30 olan salgınla ilgili endişe giderek artıyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2024 12:37
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2024 12:37
Kaynak: Hilal Baldemir
Japonya’da başlayan yeni salgın dünyada panik yaratıyor! İşte salgından ölenlerin sayısı

Dünya 2019 yılının sonunda başlayan Covid-19 virüsü ile 4 yıl boyunca devam eden bir pandemi süreci yaşadı ve milyonlarca kişi hayatını kaybetti. Virüsün varyantları hala etkisini gösterirken bu kez Japonya’da ortaya çıkan bir virüs korku ve endişe yaratmaya başladı.

Ölüm oranı yüzde 30 olan streptokok toksik şok sendromu vakaları giderek artış gösterirken uzmanlar 2024 yılındaki hasta sayısının 2023 yılındaki sayıyı geride bırakacağını tahmin ettiklerini duyurdu.

Yetkililer bu nadir görülen fakat oldukça tehlikeli olan enfeksiyonun sebebini bulmak için çalışmalarını sürdürürken yetkililerden açıklamalar geldi. Japonya'nın önde gelen kurumlarından biri olan Bulaşıcı Hastalıklar Ulusal Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada, "Ciddi ve ani hastalığın arkasındaki sebeplerle ilgili çok sayıda bilinmez var. Şu an bunlara yanıt verebilecek bir aşamada değiliz" denildi.

Yetkililer geçtiğimiz yıl 941 vakanın görüldüğünü aktarırken, 2024'ün ilk 2 ayında ise vaka sayısının 378 olduğunu açıkladı. Resmi verilere göre Japonya'nın 2 bölgesi dışındaki diğer bütün bölgelerinde virüse bağlı vakaların kayıtlara geçtiği de duyuruldu.

Strep A olarak da adlandırılan hastalığın ilk olarak boğaz ağrısı gibi belirtisi olduğu belirtilirken birçok insanın bu hastalığa yakalandığını bilmeden yaşamlarına devam ettiği de belirtildi. İlerlediği takdirde menenjit ve zatürre gibi hastalıklara da evirilebilen hastalığın çoklu organ yetmezliğine sebep olabileceği de duyuruldu. Hastalığın ölüm oranı yüzde 30 olarak kayıtlara geçerken bazı Japon bilim insanları Covid-19 sebebiyle uygulanan yasakların kaldırılmasının ardından vakaların daha fazla arttığına dikkat çekti.

Bulaşıcı hastalıklar konusunda uzman olan Profesör Ken Kikuchi, "Hastalığı ağır geçiren hasta sayısındaki dramatik artış çok endişe yaratıyor" dedi. 

Japonya Sağlık Bakanlığı, Covid-19 virüsü salgınının yaşandığı dönemde uygulanan hijyen ve sosyal mesafe kurallarının acilen yeniden uygulanması gerektiğini vurguladı. Japonya'nın sağlık bakanı Keizo Takemi, "İnsanların ellerini temiz tutması ve öksürürken ağızlarını kapatmaları gibi önlemleri almasını istiyoruz" dedi.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.