Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milyonlarca öğrencinin beklediği gün geldi! İşte LGS başvuru tarihleri

Liselere Geçiş Sistemi kapsamında 2 Haziran’da gerçekleştirilecek sınav için geri sayım başladı milyonlarca öğrencinin liseye ilk adımı atmasındaki en önemli aşama olan LGS için başvurular başladı. LGS Merkezi Sınav’ına katılacak öğrenciler 18-29 Mart tarihleri arasında e-Okul sistemi üzerinden başvuru yapabilecek.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2024 10:54
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2024 10:54
Kaynak: Hilal Baldemir
Milyonlarca öğrencinin beklediği gün geldi! İşte LGS başvuru tarihleri

Akademik kariyerin en önemli basamağı olan lise eğitimi için iyi bir okula gitmek isteyen öğrencilerin aylarca çalışarak hazırlandığı LGS sınavı için geri sayım başladı. 2 Haziran’da yapılacak sınav için başvuruların ne zaman başlayacağı merak konusu olmuştu.

Aday öğrencilerin başvuru için bekledikleri tarih Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyuruldu. 2 Haziran 2024'te gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki sınav için başvurular bugün itibariyle yapılabilecek. 29 Mart’a kadar e-Okul üzerinden sınav başvuruları yapılabilecek.

LGS kapsamındaki merkezi sınava katılım isteğe bağlı olup katılmak isteyen öğrenciler başvurularını elektronik ortam üzerinden yapabilecek. Okul müdürlükleri başvuru işlemleri ile ilgili öğrencilere rehberlik edecek ve 29 Mart’a kadar yapılan sınav başvuruları 1 Nisan 2024 tarihine kadar okul müdürlükleri tarafından onaylanacak.

Öte yandan, yurt dışında e-okul sistemine bağlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler ise sınav başvurularını MEB tarafından yayımlanan Kılavuz'da bulunan formu doldurarak yapacak. Öğrenciler, başvurularının yapılıp yapılmadığını da elektronik ortamdan takip edebilecekler.

Sınavın içeriği ne olacak?

Bütün ders kategorileri için 8’inci sınıf öğretim programlarında belirlenen ders içerikleri ve müfredat esas alınarak öğrencinin okuduğunu anlama, yorumlama, sonuç çıkarma, problem çözme, analiz yapma, eleştirel düşünme, bilimsel süreç ve benzeri becerilerini ölçecek nitelikte çeşitli sorular yer alacak.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.