Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İsrail’den İran’a misilleme! Peş peşe patlamalar…

Günlerdir Orta Doğu’da yaşanan gerilim İsrail’in İran’ın saldırılarına karşılık vereceği gündemi ile tüm dünyayı endişeye sürüklüyordu. İsrail’in saldırı gerçekleştireceği haberleri gündemdeki yerini korurken, İran basını, gece İsfahan'da şiddetli patlama seslerinin geldiğini duyurdu. Ülke genelinde tüm uçuşlar askıya alındı. ABD medyası İsrail'in İran'a yönelik bir saldırı gerçekleştirdiğini açıklarken İran cephesinden farklı açıklamalar geldi. Tansiyon yükselirken İsrail, Suriye'nin güneyini de bombaladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2024 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2024 12:06
Kaynak: Sözcü
İsrail’den İran’a misilleme! Peş peşe patlamalar…

İran basını, gece saatlerinde İran Hava Kuvvetleri Üssüne ev sahipliği yapan İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda peş peşe patlama seslerinin geldiğini duyurdu.

Amerikan medyası ise İsrail'in İran topraklarına yönelik bir saldırı düzenlediğini duyurdu. 

İsmi açıklanmayan ABD'li yetkililere dayandırılan haberlere göre İsrail, yerel saatle cuma sabahı erken saatlerde İran'a yönelik bir karşı saldırı gerçekleştirdi. ABC News, İsrail'in aynı zamanda gece saatlerinde Suriye ve Irak'ta da bazı bölgeleri vurduğu yönündeki haberlerin doğrulanmadığını kaydetti.

New York Times (NYT) gazetesinde yer alan ve kaynak olarak İsrailli yetkililere dayandırılan haberde ise, "İsrail ordusunun İran'a yönelik bir saldırı düzenlediğini doğruladığı" iddia edildi.

CNN'e konuşan ve ismi açıklanmayan bir ABD'li yetkili, İsrail'in saldırıdan önce, "İran'a yönelik sınırlı bir karşı saldırı düzenleyeceğini" perşembe günü haber verdiğini ve ABD'nin bu saldırıyı "desteklemediğini" belirtti.

İSRAİLLİ BAKANDAN TEK KELİMELİK MESAJ

İsrail ordusu ise, İran'ın İsfahan eyaleti yakınlarında yaşanan patlamalara ilişkin açıklama yapmamayı tercih etti.

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, X hesabından, İsrail’in İran'a düzenlediği iddia edilen saldırıyı yetersiz bulduğunu belirterek "Zayıf" mesajını paylaştı.

İran hafta sonu İsrail'e İHA ve balistik füze saldırısı düzenlemişti bu saldırının gözdağı niteliğinde olduğu iddia edilmişti bu saldırının ardından İsrail'in İran’a karşı nasıl bir tepki vereceği izleniyordu.

NÜKLEER TESİS BÖLGESİNE SALDIRI

İran Devrim Muhafızları Ordusu’na yakınlığıyla bilinen yarı resmi Fars Haber Ajansı, İran’ın orta kesiminde yer alan, aynı zamanda nükleer tesisin de içerisinde bulunduğu İsfahan şehrindeki 8. Ana Jet Üssü yakınlarında patlama sesi duyulduğunu aktardı. 

İran devlet televizyonu da İsfahan bölgesinde çok sayıda insansız hava aracının İran hava savunma sistemi tarafından vurulduğu haberini aktardı. 

İRAN: FÜZE SALDIRISI YOK 

İran ordusunun üst düzey komutanlarından Siavosh Mihandous İsfahan'da gece boyunca duyulan patlama seslerinin şüpheli bir cismi hedef alan hava savunmasından dolayı meydana geldiğini açıkladı. Mihandaus olayın herhangi bir hasara sebep olmadığını söyledi.

İranlı devlet yetkilileri de, Reuters'a yaptıkları açıklamada patlamaların nedeninin füze saldırısı olmadığını aktardı.

Press TV'ye konuşan İranlı kaynaklar İran’a dışarıdan herhangi bir saldırı yapılmadığını belirtti. Bir İranlı uzman, mini İHA'ların ülkeye sızan grup tarafından gönderildiğini iddia etti.

İRAN’DA UÇUŞLAR ASKIYA ALINDI

İran resmi ajansı IRNA da haberinde, İran’ın birçok yerinde hava savunma sistemlerinin devreye girdiğini, Tebriz’in kuzey batı bölgesinde hava savunma sisteminin şüpheli bir hedefi tespit etmesi sonucu ateşlendiğini aktardı. 
Patlamaların ardından, İran Devlet Televizyonu ülke genelinde tüm uçuşların şu an için askıya alındığını duyurdu. 

Güvenlik kaynakları ise patlamaların ardından İran Ulusal Güvenlik Konseyinin acil toplantı yaptığını belirtti.

Hilal Baldemir

Kaynak: Sözcü

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.