Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İsrail-İran krizi sonrası altın yükselir mi? Altın alacaklar bu haberi okumadan geçmesin!

İsrail ile Hamas arasında devam eden savaşta İsrail’in saldırılarına maruz kalan İran misilleme olarak İsrail’e İHA ve balistik füze ateşlemişti. Ora Doğu’da gerilim tırmanırken doğalgaz arzında yaşanan artış Avrupa’da doğalgaz fiyatlarının artmasına neden oldu. Bununla birlikte kripto para borsasında da büyük bir düşüş yaşanırken bu kez gözler altına çevrildi. Finans Uzmanı Doç. Dr. Hakan Yıldırım, altında yeni zirvelerin oluşabileceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2024 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2024 16:55
Kaynak: Hilal Baldemir
İsrail-İran krizi sonrası altın yükselir mi? Altın alacaklar bu haberi okumadan geçmesin!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (İİSBF) Öğretim Üyesi Finans Uzmanı Doç. Dr. Hakan Yıldırım, Orta Doğu’da yaşanan gerilimlerin ve savaşların küresel piyasalarda ciddi bir paniğe yol açtığını söyledi.

Yıldırım, özellikle yaşanan olayların stratejik konumu jeopolitik risklerin artmasına neden olabilecek bir bölgede ise bölgesel istikrar ve enerji tedarikinde kayda değer endişelere neden olarak durumun ciddi noktalara ulaşabildiğini ifade etti. Doç. Dr. Hakan Yıldırım, artan jeopolitik risklerin, yatırımcıları güvenli liman olarak görülen altına yönlendirdiğini vurguladı.

Milliyet’e konuşan Hakan Yıldırım merak edilen soruları yanıtladı.

“KRİPTO PİYASASI PANİK HAVASINDAN ANLIK ETKİLENDİ”

Doç. Dr. Hakan Yıldırım, “Kripto varlık fiyatlarının, yaşanan panik havasından anlık olarak etkilendiği göze çarpıyor. Özellikle ilk sekiz kripto varlık değerlendirildiğinde Bitcoin, Ethereum, BNB, Solana, XRP ve Dogecoin gibi kripto varlıklar ciddi kayıplar yaşarken, değeri Amerikan Doları'na sabit olan Tether sınırlı bir yükseliş içerisinde hareket etti.” dedi.

“YENİ ZİRVELER GÖRMEK MÜMKÜN”

Doç. Dr. Hakan Yıldırım, “İran ile İsrail arasındaki gerilimin başlamasının öncesinde ons cinsinden altın fiyatları her geçen gün tarihi zirvelere imza atmakla birlikte uluslararası finans kuruluşlarının altın fiyatlarındaki yukarı yönlü trendin devam edeceği izlenimi verdi.” dedi.

Yıldırım, İran ile İsrail arasındaki gerilimin devam etmesi, savaş olasılığının artması ya da savaşın söz konusu olmasının altın fiyatlarında yeni zirveler oluşturabileceğini kaydetti.

“PETROL FİYATLARINDA BÜYÜK SIÇRAYIŞ GÖRÜLEBİLİR”

Doç. Dr. Hakan Yıldırım, “Özellikle savaş ihtimallerinin artması veya savaşın söz konusu olması durumu, bölgedeki petrol arzının güvenliği üzerinde tehdit oluşturabilir. Bu durum piyasalarda büyük bir endişe oluşturabilir. Petrol üretim veya taşımacılığının yapıldığı bölgeler üzerinde bir tehdit söz konusu olursa petrol fiyatlarında büyük bir sıçrayış görülebilir” ifadelerini kullandı.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.