Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güney Marmara Otoyolu’nda kritik eşik aşıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde İzmit- Yalova arasında inşa edilecek olan Güney Marmara Otoyolu imar değişikliklerinin işlenmesi görüşüldü. Aylardır süre uzatımı alınan imar değişiklikler tamamlandı. Değişiklikleri içeren rapor bugünkü mecliste oy birliğiyle kabul edildi.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2026 11:33
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2026 11:34
Kaynak: Mustafa Turan
Güney Marmara Otoyolu’nda kritik eşik aşıldı

Askı sürecinde itiraz yolunun açık olacağın kaydedildi. Bu kapsamda Karamürsel, Gölcük gibi ilçelerde yaşayan vatandaşların itirazları da değerlendirilecek. İtirazlar sonrasında projeye son şekli verilecek. Bu otoyolla birlikte D-130 hattındaki trafik yükünün azaltılması bekleniyor.

OTOYOLUN UZUNLUĞU 78 KİLOMETRE OLACAK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yalova-İzmit arasında tam 78 kilometre uzunluğunda otoyol inşa edileceğini duyurmuştu. Güney Marmara Otoyolu Projesi hakkında açıklamada bulunan Bakan Uraloğlu, "Toplam uzunluğu 27,9 kilometre olan 8 tünel, 3,3 kilometrelik 9 viyadük ve 3,6 kilometrelik 51 köprü inşa edeceğiz" demişti.

Mustafa Turan

Kaynak: Mustafa Turan

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.