Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail ve İran’a çağrı! ‘Kalıcı çatışma’ riski

Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan devam eden İsrail ve İran gerilimine ilişkin bir açıklama geldi. Sabah saatlerinde İran’ın İsfahan bölgesine insansız hava araçları ile saldırı yapıldığı haberleri dünya gündemine oturdu. Saldırı haberlerini İran yalanlarken İsrail cephesinden bir açıklama gelmemişti. Dışişleri Bakanlığı artan gerilime ilişkin taraflara, önceliğin Gazze’deki katliamın durdurulması olduğu konusunda çağrı yaptı

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2024 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2024 14:05
Kaynak: Hilal Baldemir
Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail ve İran’a çağrı! ‘Kalıcı çatışma’ riski

Geçtiğimiz hafta sonu İHA ve balistik füzelerle İsrail’e hava saldırısı düzenleyen İran, İsrail’i uyarmış ve saldırılarına son vermezse daha ağır bir şekilde saldıracağını açıklamıştı.

Bu saldırının ardından bütün dünyanın gözü İsrail’e çevrildi. İsrail’in İran saldırısına karşı misilleme yapıp yapmayacağı merak konusu olmuştu. Öte yandan İsrail ise İran’ın saldırısını karşılıksız bırakmayacağını açıklamıştı.

Tüm bu gelişmelerin ardından bu sabah saatlerinde İran'a, İsrail'den Tel Aviv'e düzenlediği saldırılar nedeniyle misilleme geldiği iddia edildi.

Tel Aviv'den yetkililer, Tahran'ın füze ve insansız hava aracı saldırısına misilleme olarak İran topraklarına hava saldırısı düzenlediklerini duyurdu.

İsrail ordusu ise, İran'ın İsfahan eyaleti yakınlarında yaşanan patlamalara ilişkin açıklama yapmamayı tercih etti.

Gece ve sabah saatlerinde İsfahan ve Tebriz şehirlerinde patlama sesleri duyuldu.

İran ordusunun üst düzey komutanlarından Siavosh Mihandous İsfahan'da gece boyunca duyulan patlama seslerinin şüpheli bir cismi hedef alan hava savunmasından dolayı meydana geldiğini açıkladı. Mihandaus olayın herhangi bir hasara sebep olmadığını söyledi.

Bu gelişmelerin akabinde Dışişleri Bakanlığı'ndan bir açıklama geldi.

BAKANLIK: TAKİP EDİYORUZ

Dışişleri Bakanlığı, "Bölgemizdeki son gelişmeler hakkında" başlıklı paylaşımında şu ifadelere yer verdi;

İsrail’in Şam’daki İran Büyükelçiliği’ne yaptığı uluslararası hukuka aykırı saldırıyla başlayan gerilimin, son gelişmelerin ardından kalıcı bir çatışmaya dönüşme riski bulunmaktadır. Hadiseleri yakından takip etmekteyiz.

Tüm tarafları, daha büyük bir çatışmaya yol açabilecek adımlardan kaçınmaya davet ediyoruz.

Uluslararası toplumun önceliği, Gazze’deki katliamın durdurulması ve Filistin devletinin kurularak bölgemizde kalıcı barışın sağlanması olmalıdır.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.