Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Bayraktar duyurdu! Mayıs ayı doğalgaz elektrik tarifesi belli oldu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, geçtiğimiz aylarda da olduğu gibi mayıs ayında elektrik ve doğalgaz fiyatlarına zam yapılmayacağını ve vatandaşların bu alanda desteklenmeye devam edileceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2024 11:38
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2024 11:38
Kaynak: Hilal Baldemir
Bakan Bayraktar duyurdu! Mayıs ayı doğalgaz elektrik tarifesi belli oldu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, NTV'de katıldığı canlı yayında vatandaşları yakından ilgilendiren önemli açıklamalar yaptı.

Gabar’daki petrol keşfinden doğalgaz ve elektrik fiyatlarına kadar birçok konuda konuşan Bayraktar, vatandaşlara müjdeyi de verdi.

Bakan Bayraktar, nisan ayında olduğu gibi mayıs ayında da elektrik ve doğalgaz fiyatlarına zam yapılmayacağını söyledi.

Bölgesel ve küresel riskler nedeniyle petrol ve elektrik fiyatlarının ciddi şekilde yükseldiğine işaret eden Bakan Bayraktar, Bunları en uygun şekilde vatandaşlarımıza nasıl sunabiliriz çabası içindeyiz.” dedi.

Bakan Bayraktar'ın açıklamasının devamı ise şu şekilde;

DOĞALGAZ DESTEĞİNE DEVAM

Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz. Belki bütün kesimlerin desteklenmesi gibi bir süreç doğru olmayabilir. Maliyetleri belli ölçüde de karşılamamız gerekecek. Burada imkânlarımız dâhilinde yapılabilecek ne varsa onları yapmaya devam edeceğiz.

"MAYIS AYINDA ZAM YOK"

87-88 dolara gelen bir petrol fiyatı var. Doğalgazda yukarı yönlü bir hareket görmeye başladık. Bunlardan bağımsız olmamız söz konusu değil. En uygun şekilde vatandaşlarımıza nasıl sunabiliriz çabası içindeyiz. Biz yaşanan seçim süreçlerini geçirdik buna rağmen nisanda zam yapılmadı. Mayıs ayında da zam beklentisi gözükmüyor. Ama gelişmelere göre, piyasadaki durumlara göre bunları değerlendireceğiz.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.