Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Deri işleme sanatını gelecek nesillere aktarıyor

Deri İşleme Sanatçısı Nurten Aydın unutulmaya yüz tutan deri işleme sanatını yaşatmak ve başkalarına öğretmek için 13 yıldır mücadele veriyor

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2024 05:52
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2024 05:52
Kaynak: Yalova Hayat
https://www.yalovahayat.com/
Deri işleme sanatını gelecek nesillere aktarıyor

Deri İşleme Sanatçısı Nurten Aydın, 13 yıldır unutulmaya yüz tutmuş olan deri işlemeciliği sanatını gelecek nesillere aktarmak için büyük bir mücadele veriyor. Aydın, özellikle son yıllarda kadınların bu sanata olan ilgisinin artmasından son derece memnun. Nurten Aydın, deri işlemeciliği sanatının geniş bir uygulama alanı olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi; “Deri işlemeciliği sanatı hızla yok oluyor. Bu sanatın yok olmasını engellemek adına Yalova Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslarda bu sanatı kursiyerlerimize aktarmaya çalışıyoruz. 2011 yılından beri bu sanatı öğretmeye çalışıyoruz ve kadınlar ağırlıklı olarak bu sanata ilgi gösteriyorlar. Bizden önce deri işlemeciliği sanatı Yalova’da öğretilmiyordu. Derinin alanı aslında çok geniş. Çantadan kemere ve cüzdana kadar birçok üründe uygulanabiliyor. Kadınlarımız bu sanatı öğrendiklerinde ise hem kendilerine bir gelir kapısı açılıyor hem de bu sanat dalı sonraki nesillere de aktarılmış oluyor."

Aydın, deri işlemeciliğinin çok geniş bir yelpazede uygulanabildiğini belirterek, kursların ekonomik bağımsızlık için de önemli bir fırsat sunduğunu vurguladı.

Kadınları Yalova Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde açılan deri işlemeciliği kurslarına katılmaya davet eden Aydın, "Bu sanatı öğrenerek hem kendinize bir gelir kapısı açabilir hem de bu değerli sanatı sonraki nesillere aktarabilirsiniz. Tüm kadınlarımızı kurslarımıza katılmaya davet ediyorum” dedi.

Aydın’ın bu çabaları, deri işlemeciliği sanatının yaşatılması ve yaygınlaştırılması adına büyük bir adım olarak görülüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.