Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhur İttifakı’nın Başkan Adayı Mustafa Tutuk oyunu ailesiyle birlikte kullandı

Yalova Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Yalova Belediye Başkan Adayı Mustafa Tutuk, oyunu kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2024 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2024 13:33
Kaynak: Serap Polat
Cumhur İttifakı’nın Başkan Adayı Mustafa Tutuk oyunu ailesiyle birlikte kullandı

Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için sandık başında.

Yerel seçimler için oy verme işlemi, saat 07.00 itibarıyla 32 ildeki ceza infaz kurumlarında, 08:00 itibarıyla tüm yurtta başladı. Seçimler, tüm illerde 17.00 itibarıyla son bulacak. Ardından sonuçlar için ekran başına geçecek olan vatandaşlar, ikamet ettikleri ilçelerde adayların ve partilerin oy oranlarını takip edebilecek.

Ailesiyle birlikte oy kullandı

Yalova’da da seçim heyecanı erken saatlerde başladı. Adaylıkları kesinleştiği günden bu yana gece gündüz çeşitli etkenliklere katılarak vaatlerini vatandaşlara anlatan belediye başkan adayları oylarını kullandı. 2019 yılından 2023 yılına kadar Yalova Belediye Başkan Vekili olarak görev yapan, 2023 yılında Yalova Belediyesi Meclis Üyelerinin oy çokluğuyla asaleten Belediye Başkanı olan Mustafa Tutuk da oyunu kullandı. AK Parti’nin adayı olan ve Cumhur İttifakı ortaklarından Milliyetçi Hareket Partisi ve Büyük Birlik Partisi’nin desteklediği Mustafa Tutuk, oy kullanacağı okula eşi Gökşen Tutuk ve 2 oğluyla birlikte geldi.

Öğretmen Yusuf Ziya İlköğretim Okulu’nda oy kullanan Başkan Adayı Tutuk, zarfı sandığa atarken, “Vatanımıza, milletimize ve ülkemize hayırlı olsun.” dedi.Okuldan ayrılırken basın açıklamasında bulunan Mustafa Tutuk, “Ben de demokratik hakkımı kullanarak bugün sandığa gelip, oyumu verdim. Bugün tüm Türkiye’de olduğu gibi Yalova’mızda da yerel yönetimler seçimi var. Ben öncelikle bütün Yalovalı hemşerilerimi oylarını kullanmaları için sandıklarına davet ediyorum. Yalova’mızda başarılı bir propaganda dönemi geçirdik. Tüm siyasi partileri tebrik ediyorum. Uzlaşı içinde, sükûnetli bir dönem geçirdik. Tabi ki son söz milletimizin. Bugün milletimizin vereceği kararla Yalova’mız önümüzdeki 5 yıl yönetilecek. Yalova’mız için hayırlara vesile olsun.” şeklinde konuştu.Bugün ayrıca 52’nci yaş gününü kutlayan Mustafa Tutuk, “Bugün benim doğum günüm. 52 yaşıma girdim. Hayırlara vesile olsun” dedi.

Serap Polat

Kaynak: Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.