Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da genci yaşlısı sandık başına koştu

Mahalli idareler seçimi dün yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Genç yaşlı binlerce Yalovalı iradelerinin tecellisi olan oylarını sandığa bırakarak önümüzdeki 5 yıl boyunca yerel yönetimlerde görmek istedikleri isimleri belirledi

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2024 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2024 13:18
Kaynak: Yalova Hayat
Yalova’da genci yaşlısı sandık başına koştu

81 ilde olduğu gibi Yalova’da da vatandaşlar mahalli idareler seçimi için sandık başına gitti. Vatandaşların oldukça yoğun bir katılım gerçekleştirdiği seçimde belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği, il genel meclisi üyeliği ve muhtarlık için tercih kullanan vatandaşlar bu tercihlerini tek zarf içerisinde sandıklara bıraktılar. Sabah saat 08 itibarı ile başlayan oy kullanma işlemi saatler 17.00’yi gösterdiğinde sona erdi. Bu saatten sonraya kalanlar ise oy kullanamadılar.

Oy kullanma işleminin tamamlanması sonrasında sandık kurulları tarafından oyların sayım işlemine geçildi. Tek tek açılan zarflardan çıkan oylar titizlikle sayılarak tutanakla kayıt altına alındı. Bazı sandıklarda ise oy sayım işlemleri tekrarlandı. Oy sayım işlemini tamamlayan sandık kurulları ıslak imzalı tutanaklarla birlikte çuvallara konan ve ağızları YSK tarafından verilen mühürle kapatılan çuvalları Yalova Adliyesi’nde yer alan İl Seçim Kurulu’na ulaştırdılar. Buradaki görevliler il merkezi, ilçe ve beldelerden gelen çuvallardaki tutanaklarda yer alan oy sayılarını Yüksek Seçim Kurulu tarafından oluşturulan sisteme girdiler.
Yalova genelinde 211 bin 484 kayıtlı seçmen 633 sandıkta oy kullanırken bu yıl vatandaşların seçime yoğun bir katılım gösterdiği de gözden kaçmadı.

Kaynak: Yalova Hayat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.