Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sinan Oğan alevi mi? Sinan Oğan Caferi mi? Sinan Oğan mezhebi nedir?

Mayıs ayında gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sürpriz bir şekilde adaylığını açıklayan Sinan Oğan bir anda ülkenin gündemine oturmuştu. Bazı kesimler tarafından yakından tanınan Sinan Oğan özellikle genç nesil tarafından hiç tanınmıyordu. Seçim döneminde hakkındaki bilgiler oldukça merak edilen Sinan Oğan arama motorlarında defalarca kez aratıldı. Fakat Sinan Oğan ile ilgili en merak edilen konuların başında hangi mezhebe bağlı olduğu konusu geliyordu. Peki, Sinan Oğan alevi mi? Sinan Oğan Caferi mi? Sinan Oğan mezhebi nedir? İşte merak edilen bu soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2023 10:18
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2023 10:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Sinan Oğan alevi mi? Sinan Oğan Caferi mi? Sinan Oğan mezhebi nedir?

Haziran ayında gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklediğini açıklayan Sinan Oğan bazı kesimler tarafından desteklenirken bazı kesimler tarafından da eleştiri yağmuruna tutuldu. ATA ittifakı içerisinde bulunan Sinan Oğan Cumhurbaşkanlığı ilk tur seçimlerinde adaylığını koymuştu fakat seçimler ikinci tura kalınca Oğan adaylıktan çekildiğini açıklamıştı.

sinan oğan'ın mezhebi nedir

İkinci tur için hem Recep Tayyip Erdoğan ile hem de Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen ve kimi destekleyeceği konusunda emin olmayan Sinan Oğan yapılan görüşmelerin ardından kendi menfaatleri doğrultusunda AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklemeye karar vermişti.

2023 seçimlerinde adı kulislerde çokça yankılanan Sinan Oğan herkes tarafından oldukça merak edildi ve hakkında birçok bilgi arama motorlarında aratıldı. Bu bilgiler arasında Sinan Oğan’ın mezhebi de çokça araştırıldı. Kullanıcılar Sinan Oğan alevi mi? Sinan Oğan Caferi mi? Sinan Oğan mezhebi nedir? sorularını birçok kez arama motorlarında arattı.

Sinan Oğan kimdir

Sinan Oğan alevi mi?    

1 Eylül 1967 Iğdır doğumlu olan Sinan Oğan 24. Dönem Iğdır Milletvekilidir. Azeri kökenli olduğu bilinen Sinan Oğan Marmara Üniversitesi İİBF mezunudur. Oğan aynı üniversitede Yüksek Lisans eğitimini de tamamlamıştır.

Sosyal medyada yer alan bilgilere göre Sinan Oğan alevi değildir. Alevi olduğuna dair herhangi bir emare yoktur ve kendisi tarafından da böyle bir açıklama yapılmamıştır.

Sinan Oğan mezhebi

Sinan Oğan Caferi mi? Sinan Oğan mezhebi nedir?

Bilinen bilgilere göre Iğdır ilindeki vatandaşların yüzde ellisinden fazlası Caferilik mezhebine bağlıdır. Sinan Oğan’da Iğdırlı olduğu için Caferi olduğu düşünülmektedir.

Sinan Oğan Caferi'dir; fakat manevi kimliğinden öte etnik kimliği ile öne çıkan ve bu yönüyle siyaset yapmayı tercih eden bir isimdir.              

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.