Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaymakam nasıl olunur?

Son dönemlerde birçok kişinin hakkında en çok araştırma yaptığı konulardan biri kaymakam nasıl olunur konusudur. Kariyer planlamasını farklı alanlara yönlendirmek isteyen kişiler kaymakamlık ile ilgili araştırma yapıyor. Kaymakam olabilmek için mezun olunması gereken belli bölümler vardır ve sağlanması gereken şartlar vardır. Bu şartlar sağlanmadığı takdirde kaymakamlık için başvuru yapılması mümkün değildir. Bu konu hakkında merak edilen birçok detay vardır. Peki, kaymakam nasıl olunur? Kaymakam olmak için gerekli şatlar nedir? İşte merak edilen sorunun cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2024 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2024 12:23
Kaynak: Hilal Baldemir
Kaymakam nasıl olunur?

Üniversite eğitimini tamamlayan kişiler mesleklerini yapmak yerine insanlara daha faydalı işler yapabilmek adına devlet kademesinde işler yapmak isteyebilirler. Son yıllarda bu alanda en çok talep gören meslek ise kaymakamlık olarak karşımıza çıkmaktadır. Kaymakamlar, atandıkları ilçelerin her türlü idari faaliyetlerinin yürütülmesinden sorumlu olan yetkili kişilerdir. Kaymakamlar sorumlu oldukları ilçede gerekli emir ve talimatların uygulanmasını sağlar. Peki, kaymakam nasıl olunur? Kaymakam olmak için gerekli şatlar nedir? İşte merak edilen soruların cevabı…

Kaymakam olabilmek için öncellikle belirlenen lisans programlarından mezun olmak gerekir. bu programlar, İşletme, Siyasal Bilgiler, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler gibi fakültelerdir. Bu 4 yıllık lisans programlarından başarılı şekilde mezun olan kişilerin ÖYSM tarafından gerçekleştirilen kaymakamlık sınavlarına girmesi gerekmektedir. Kaymakamlık sınavında en düşük geçerli puan ise 70 puandır. Geçerli puan alan adaylar bu kez de yüz yüze mülakata katılmak zorundadır.

Yapılan mülakatın ardından başarılı olan kişiler valilik emri ile atama sürecine girerek. Atanan kişiler 3 yıl boyunca staj sürecinden geçerler. Stajı tamamladıktan sonra göreve resmi olarak başlarlar.

Kaymakam; ilçenin yönetiminden sorumlu kişidir, yönetimin ilçede temsil edilmesini sağlar. İlçelerdeki en yetkili devlet görevlisi olan kaymakam; ilçede yasalara uyulmasını sağlar, valinin talimatlarını yerine getirir.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.