Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnstagram Hesap Silme, Dondurma ve Kapatma Linki - Kalıcı, Geçici İnstagram Silme Nasıl Yapılır?

İnstagram hesaplarını geçici veya kalıcı olarak silmek isteyenler bunu nasıl yapacaklarını sık sık arama motorlarında aratıyor. Birçok sosyal medya platformunda olduğu gibi İnstagram’da da hesabı geçici ve kalıcı olarak silme dondurma ve kapatma gibi işlemler yapılabiliyor. Kullanıcılar bir sebepten dolayı ya da herhangi bir sebep olmaksızın İnstagram hesaplarını kalıcı ya da geçici olarak kapatmak isteyebilirler. Bu noktada birkaç seçenek devreye giriyor. Peki, İnstagram Hesap Silme, Dondurma ve Kapatma Linki - Kalıcı, Geçici İnstagram Silme Nasıl Yapılır? İşte bu soruların cevabını sizler için derledik…

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2023 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2023 15:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
İnstagram Hesap Silme, Dondurma ve Kapatma Linki - Kalıcı, Geçici İnstagram Silme Nasıl Yapılır?

Dünya genelinde 2,35 milyar kişi tarafından kullanılan İnstagram’ın Türkiye’de ise 55,7 milyon kullanıcı vardır. Dünya genelinde İnstagram üzerinden günde 500 milyon hikaye paylaşıldığı biliniyor. Kullanıcıların İnstagram’da geçirdiği ortalama süre ise günlük 53 dakikayı buluyor. Kişiler bazı durumlarda İnstagram hesaplarını geçici ya da kalıcı olarak kapatmak isteyebilirler bu durumda nasıl bir yol izlemesi gerektiğini merak eden kullanıcılar arama motorlarında bu soruların cevabını ararlar. Peki, İnstagram Hesap Silme, Dondurma ve Kapatma Linki - Kalıcı, Geçici İnstagram Silme Nasıl Yapılır? İşte bu soruların cevabını sizler için derledik…

kalıcı geçici instgaram dondurma

İNSTAGRAM HESAP SİLME, DONDURMA VE KAPATMA LİNKİ

Bu içerikte size İnstagram hesabınızı silme, dondurma ve kapatma gibi işlemler için uygulamanız gereken adımları anlatacağız. İnstagram hesabınızı dondurmakla ilgili bilmeniz gereken en önemli şey bu işlemin geri alınabilen bir işlem olduğudur. Yani hesabınızı dondurduktan sonra tekrar aktif hale getirebilirsiniz. Hesabınız dondurulmuş haldeyken arama kısmında hesabınız çıkmaz takipleştiğiniz kişilerin listesinde hesabınızı göremezsiniz bu durum sizi yanıltmasın.

Hesabınız siz yeniden aktif hale getirene kadar İnstagram aramalarında ve kişi listelerinde görünmez. Hesabınızı dondurmak için Hesap ayarları bölümünde bulunan "Hesabı Geçici Olarak Dondur" seçeneğine tıklamanız yeterlidir. Bu işlemle ilgili daha detaylı bilgi almak için Instagram hesap dondurma linki sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

instagram dondurma nasıl yapılır

İnstagram hesabı dondurma aşamaları

1- Bir bilgisayardan https://www.instagram.com/ adresine giriş yapın. Instagram hesabınızı Instagram mobil uygulaması üzerinden geçici olarak kapatamazsınız. Bu işlem bilgisayardan yapılır.

2- Sağ üst köşede yer alan profil resminize ve Profil'e ve ardından Profili Düzenle'ye tıklayın.

3- Açılan ekranda aşağıya doğru inin, sağ altta bulunan Hesabımı geçici olarak kapat seçeneğine tıklayın.

4- Hesabını neden kapatıyorsun? şeklinde bir soru ile karşılaşıyorsunuz ve yanındaki açılır menüden bir seçim yapmanız gerekiyor ve şifrenizi tekrar giriyorsunuz. Hesabınızı kapatma seçeneği, sadece menüden bir sebep seçip şifrenizi girdiğinizde görünür.

5- Hesabı Geçici Olarak Kapat seçeneğine tıklayın. Yeniden açana kadar hesabınız kapalı kalacaktır.

İNSTAGRAM HESABI DONDURMA LİNKİ

geçici instagram kapatma

Kalıcı, Geçici İnstagram Silme Nasıl Yapılır?

İnstagram hesabını silmek yerine geçici olarak kapatmak isterseniz bunu yine ayarlar kısmından yapmalısınız. İnstagram hesabınızı bir bilgisayar üzerinden açtıktan sonra profilim kısmına oradan hesap ayarlarına girmelisiniz. Burada “Hesabını Geçici Olarak Kapat” ekranın göreceksiniz. Buna tıkladıktan sonra karşınıza “Hesabını neden kapatıyorsun?” sorusu çıkacak buna yanıt vermek için seçeneklerden herhangi bir tanesini seçmelisiniz. Nedenini belirtmek istemiyorsanız “Başka bir şey” seçeneğini seçebilirsiniz.

Şifrenizi girin ve ardından “Hesabı geçici olarak kapat” butonuna tıklayın.

İNSTAGRAM HESABI GEÇİCİ KAPATMA LİNKİ

instagram hesabı nasıl silinir

İnstagram hesabı silme işlemi

Bir bilgisayardan İnstagram hesabınıza giriş yaptıktan sonra profil kısmına tıklayıp ardından ayarlara giriş yapmalısınız. Hesap ayarlarına girdikten sonra ekranda en aşağı inerek altta gördüğünüz “Hesabını Sil” sayfasını göreceksiniz.

Açılan pencerede İnstagram’ın sorduğu “Hesabını neden silmek istiyorsun?” sorusuna mevcut seçeneklerden herhangi birini seçin. Bir neden sunmak istemiyorsanız “Başka bir şey” olarak seçim yapın.

Şifre alanına şifrenizi girin ve “Sil” butonuna tıklayın.

Bu işlemi yaptıktan sonra İnstagram size 1 aylık süre tanır bu süre içerisinde hesabınıza yeniden giriş yapabilirsiniz ve hesabınızı silinmekten kurtarabilirsiniz. Eğer 1 ay içerisinde hesabınıza girmezseniz; 1 ay sonra Instagram Profiliniz ve hesap bilgileriniz tamamen silinecektir.

instagram silme dondurma

İNSTGARAM HESABI KALICI SİLME LİNKİ

Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.