Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zenginlik ve bereket için okunacak dualar, zengin olmak için hangi dualar okunur?

Birçok Müslüman maneviyatını artırmanın yanı sıra hayatında değiştirmek istediği şeyler için de dualardan yardım ister. Allah (C.C.) kullarının her derdi için bir ayet indirmiştir. Bu ayetler arasında zenginlik ve bolluk bereket için okunacak olanlarda vardır. Ellerimizi açıp dua ettiğimiz zaman dualarımızın geri çevrilmeyeceğine inanırız. Dilediğimiz şeylerin gerçekleşmesi için doğru şekilde dua etmeliyiz. Bolluk ve bereket için de doğru duaları edersek şüphesiz ki bolluk ve bereket hayatımızdan eksik olmaz. Peki, zenginlik ve bereket için okunacak dualar, zengin olmak için hangi dualar okunur? İşte bu soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2023 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2023 13:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Zenginlik ve bereket için okunacak dualar, zengin olmak için hangi dualar okunur?

İnançlı kişiler hayatlarında değiştirmek istedikleri şeyler için dualara sığınırlar çünkü dualarına cevap alacaklarına inanırlar. Müslümanlar, dinimizde helal olarak kabul edilen şekilde zengin ve bolluk bereket sahibi olabilmek için Allah’a (C.C.) yönelerek ona samimi bir şekilde zenginlik duasında bulunmaktadır.

zengin olmak için dua

Kişi rızkını arttırmak için bolluğa ve berekete ulaşmak için okunacak duaları doğru bir biçimde bilir ve samimi bir şekilde bu duaları zikrederse Allah’a açtığı ellerin geri çevrilmeyeceğine inanır. Peki, zenginlik ve bereket için okunacak dualar, zengin olmak için hangi dualar okunur? İşte bu duaları sizler için derledik…

zengin olmak için hangi dua okunur

Zenginlik ve bereket için okunacak dualar

- "Allahumme kanni'ni bima razekteni ve barikli fihi ve ahlif 'aleyye kulli ğaibetin-li bihayr."

Anlamı: "Allah'ım! Bana verdiğin rızık konusunda beni kanaat sahibi yap ve o rızkımı bereketli kıl. Zayi olan her nimetin daha hayırlısını bana ihsan eyle." (Hâkim, De'avât, No:1878)

- “Allahümme ya Ganiyyü ya Hamidü ya Mübdiü ya Müidü, ya Rahimü ya Vedud. Eğnini bi helalike an haramike ve bi fadlike Ammen sivake.”

Anlamı: Allah'ın çeşitli isimlerinin zikredilmesiyle kişinin Allah’a yönelmesini ve bolluk, bereket istemesini ifade eder.

Ganiyyü: Allah'ın zenginliği sınırsız olan Yaratıcı anlamına gelir.

Hamidü: Allah'ın hamd edilmesi gereken yüce varlık olduğunu ifade eder.

Mübdiü: Allah'ın her şeyi yaratma gücüne sahip olduğunu vurgular.

Müidü: Allah'ın yarattığı şeyleri tekrar yaratma gücüne sahip olduğunu belirtir.

Rahimü: Allah'ın sonsuz merhamet sahibi olduğunu ifade eder.

Vedud: Allah'ın sevgi ve şefkatle dolu olduğunu vurgular.

bereket duası

-Hadis-i şerifte buyruldu:

"Eğer siz Allâh'a gereği gibi güvenseydiniz, (Allah), kuşları doyurduğu gibi sizi de rızıklandırırdı. Kuşlar sabahları kursakları boş olarak çıktıkları hâlde akşam doymuş olarak dönerler." (Tirmizî, Zühd, 33)

-"Kulillahümme malikül mülki tütil mülke men teşau ve tenziül mülke mimmen teşau ve tüizzü men teşau ve tüzillü men teşau biyedikel hayr inneke ala külli şeyin kadir. Tülicülleyle finnehari ve tuhlicunnehara filleyli ve tuhricul hayye minel meyyiti ve tuhricul meyyiti minel hayy ve terzuku men teşau bi gayri hisab."

Anlamı: De ki ey mülkün sahibi olan Allah’ım! Dilediğine mülk verirsin, dilediğinden de mülkü çeker alırsın; dilediğini yüceltir, dilediğini alçaltırsın. Hayır yalnız senin elindedir. Gerçekten sen, her şeye gücü yetensin. 27. Geceyi gündüzün içine sokarsın, gündüzü de gecenin içine sokarsın. Ölüden diri çıkarırsın, diriden ölü çıkarırsın. Dilediğine de sayısız rızık verirsin.”(Al-i İmran, 26,27)

bol rızık için dua

-“…Eğer şükrederseniz, size olan nîmetlerimi artırırım…” (İbrâhîm, 7)

-“…Rabbi evzı’nî en eşkure ni’metekelletî en’amte aleyye ve alâ vâlideyye ve en a’mele salihan terdâhu ve edhılnî bi rahmetike fî ibâdikes sâlihîn(sâlihîne).”

Anlamı: “…Ey Rabbim! Beni; bana ve ana babama verdiğin nimetlere şükretmeye ve razı olacağın salih ameller işlemeye sevk et ve beni rahmetinle salih kullarının arasına kat!” (Neml suresi 19. Ayet)

-“…Rabbigfir lî veheb lî mulken lâ yenbagî li ehadin min ba’dî, inneke entel vehhâb(vehhâbu).”

Anlamı: “Ey Rabbim! Beni bağışla. Bana, benden sonra kimseye lâyık olmayacak bir mülk (hükümranlık) bahşet! Şüphesiz sen çok bahşedicisin!” (SÂD Suresi 35. Ayet)

bol rızık için dua

Zengin olmak için hangi dualar okunur?

“Ya Zel Celali Vel İkram” Anlamı: zikrettiğim ism-i şeriflerin hürmetine bana, evime bolluk, bereket, zenginlik nasip et, dünya ve ahirette yaptığım her işimi bereketli kıl! Yâ İlahi ve Yâ Rabbi, Yâ Erhamerrâhimin şüphesiz senin gücün her şeye yetendir.

Er- Rezzak: Rızkı bol ve zengin ve varlıklı bir hayat için 308 defa okunur.

Er- Rahim: Her türlü maddi ve manevi rızık ve bolluk ve bereket için 258 defa okunur.

El- Halık: İşlerinde başarılı olmak için 731 defa okunur.

Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.