Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dilan Polat’ın saltanatı yıkıldı! Ofisine yapılan operasyonda çuvallarca belge çıktı!

Son günlerde bütün Türkiye’nin gündeminde olan isimler Dilan Polat ve Engin Polat hakkında başlatılan kara para aklama operasyonu gittikçe derinleşiyor. Son olarak Dilan Polat ile eşi Engin Polat'a ait iş yerlerinde yapılan arama sona erdi. Ataşehir'de bulunan klinikte çuvallarca belgeye ve bazı cihazlara el konuldu.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2023 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2023 10:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Dilan Polat’ın saltanatı yıkıldı! Ofisine yapılan operasyonda çuvallarca belge çıktı!

MASAK’ın bir anda radarına aldığı Dilan ve Engin Polat çifti ile ilgili soruşturma gittikçe derinleşiyor. Haklarında kara para aklama ve vergi kaçırma gibi çeşitli iddiaların bulunduğu çiftim tüm mal varlıklarına el konulmuştu. Yurtdışı çıkış yasağı bulunan çift sosyal medya hesaplarını da kapatmıştı.

polat çiftine baskın şoku

Servetini sosyal medyada göstermekten çekinmeyen Dilan Polat son dönemlerde yaptığı dikkat çekici açıklamalarla sosyal medyanın gündemine oturmuştu. Bazen günlük harcamam 750 bin TL oluyor şeklinde açıklama yapan Dilan Polar sosyal medyada birçok avukatın ve ekonomistin radarına girdi.

Kullanıcıların bu servet nereden geliyor, vergisi ödeniyor mu gibi sorular sormasının ardından MASAK, Polat ailesine soruşturma başlattı.

Son olarak MASAK tarafından incelemeye alınan Polat Ailesi'nin dün Ataşehir'de bulunan ofislerinde kapsamlı bir arama yapıldı.

dilan polat'ın iş eyrlerine eş zamanlı baskın

15 şirkete eş zamanlı baskın!

Haklarında yurtdışı çıkış yasağı bulunan çiftin son olarak iş yerleri incelemeye alınmamıştı. Dün ise Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Dilan Polat ve Engin Polat'a ait iş yerlerine eş zamanlı baskın düzenlendi.

Yapılan baskınların gerekçesi olarak ise, resmi belgede sahtecilik, suç islemek amacıyla örgüt kurmak, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerini aklama ve vergi usul kanununu uygulamama suçları olarak gösterildi.

Ayrıca verilen arama kararının, Polat çiftine ait dijital materyalleri de kapsadığı bu nedenle çiftin ve çalışanlarının telefonlarına da el konulacağı öğrenildi. Çifte ait 15 iş yerlerinde yapılan eş zamanlı aramalarda çok sayıda belge, dosya ve elektronik cihaza el konuldu.

çalışanların telefonlarına el konuldu

Polat çiftinin avukatından açıklama

Polis ekiplerinin Ataşehir’de bulunan klinikte düzenlediği arama operasyonu esnasında çiftin avukatı Vahit Kaya basın mensuplarına açıklama yaptı.

Çifte ait 130 şubenin bulunduğu belirten Kaya "Şu anda şimdi basın yasağı var, gizlilik kararları var. Gözaltı kararı yok, herhangi bir şey yok. Sadece mali şube geldi, bazı evrakları almaya çalışıyor. Onlara yardımcı oluyoruz biz avukatlar olarak. Herhangi bir şey yok. Kendisi burada değil tabii ki yani, burası iş yeri. Personel telefonuna el koymaya çalışıyorlar, yüzlerce çalışanın telefonuna el konulmaz.

Yani dünyanın her yerinde avukatlık yapmış, o ülkelerde avukatının böyle bir uygulama görmedim. Yüzlerce çalışanın personelin telefonu el konulmaz. İçeride gerginlik... Ben yani böyle bir sistemi görmedim. Yüzlerce insan evine gidecek, telefonları yok. Annesi, babasıyla konuşamıyor şu anda" şeklinde konuştu.

engin polat'ın iş yerlerine baskın

Bakan Tunç açıklama yaptı

Geçtiğimiz günlerde Polat çifti ile ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç soruşturmayla ilgili açıklama yaptı.

Suç örgütlerine ve özellikle medyada büyük yankı uyandıran Polat ailesine yapılan geniş çaplı operasyonlarla ilgili soruyu yanıtlayan Tunç, MASAK raporları çerçevesinde soruşturmanın süratle tamamlanacağını açıkladı.

Özellikle sosyal medyada yer alan, yargının konuya duyarsız kaldığı yönündeki eleştirilere tepki gösteren Tunç, yargının her türlü suçun üstüne gittiğini dile getirdi.

Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.