Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gram altında beklenmedik düşüş! İşte yatırımcıların güvenli limanında son durum

Ons altında yaşanan artıştan sonra dün 2 bin 320 liraya yükselen gram altın bu sabah itibariyle beklenmedik bir düşüş seyrine girdi. Ons altın dün 2 bin 223 dolarla zirveyi gördükten sonra günü 2 bin 181 dolardan tamamladı. Ons altının sabah düşüle başlamasıyla gram altında güne 1,4 azalışla başladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2024 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2024 12:06
Kaynak: Hilal Baldemir
Gram altında beklenmedik düşüş! İşte yatırımcıların güvenli limanında son durum

Altının gram fiyatı ons altındaki artışa paralel dün tarihi zirveyi görmüştü. Ons altının 2 bin 223 dolara yükselmesiyle gram altında 2 bin 320 liraya yükselerek kendi rekorunu kırmıştı.

Ons altın ise dün günü yüzde 0,2 azalışla 2 bin 181 dolardan tamamladı. Altının ons fiyatı, şu dakikalarda da düşüş eğilimini sürdürerek önceki kapanışının yüzde 0,6 altında 2 bin 168 dolardan alıcı buluyor. Buna bağlı olarak altının gram fiyatında da düşüş yaşandı.

Altının gram fiyatı dünü düşüşle kapattıktan sonra yeni güne de düşüşle başladı. Gram altın saat 10.30 itibarıyla yüzde 0,2 azalışla 2 bin 239 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalar da çeyrek altın 3 bin 750 liradan alıcı bulurken, Cumhuriyet altını ise 15 bin 250 liradan satılıyor.

FED etkisi devam ediyor

Analistler, ABD Merkez Bankasının (Fed) haziran ayında faiz indirimine başlayacağı beklentisinin ardından ortaya çıkan diğer büyük merkez bankalarından daha sonra faiz indirimlerine başlayabileceği endişelerinin piyasalarda artmasıyla altında talebin baskılandığını ifade etti.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in haziran ayında faiz indirimlerine başlayabileceği tahmin ediliyor. İsviçre Merkez Bankasının dün itibariyle faiz indirimine gitmesiyle birlikte dolar diğer para birimleri karşısında değer kazanırken, bu durumun emtia fiyatlarında aşağı yönlü bir baskı oluşturduğu görülüyor.

Bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ise Fed Başkanı Jerome Powell'ın konuşmasının yanı sıra Almanya'da Ifo iş dünyası güven endeksinin takip edileceğini belirten finans analistleri, teknik açıdan altının ons fiyatında 2 bin 150 ve 2 bin 120 dolar seviyelerinin destek seviyesi, 2 bin 190 ve 2 bin 220 doların ise direnç konumunda olduğunu kaydetti.

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.