Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Döviz kuru zirveye tırmanıyor! İşte Dolar ve Euro’da son durum

Son dönemlerde yükseliş seyri gösteren dolar ve euro kuru bugünde güne yükseliş trendi ile başladı. Döviz kurunun güne değer kazancıyla başlamasının ardından dolar 32,3690 seviyesinden işlem görüyor. Euro, 34,910 TL seviyesinden işlem görürken, sterlin ise 40,9480 TL seviyesinde bulunuyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2024 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2024 11:58
Kaynak: Hilal Baldemir
Döviz kuru zirveye tırmanıyor! İşte Dolar ve Euro’da son durum

Fed’in faiz indirimlerine başlayacağı beklentisi piyasalarda güvensizliğe ve yükseliş seyrine neden olurken ons altın, dolar ve euro uzun süredir yükseliş trendine devam ediyor.

Dün günü 32,3366 TL seviyesinden tamamlayan dolar, yeni güne değer kazancıyla başlamasının ardından saat 10.00 itibariyle 32,3690 TL seviyesinden işlem görüyor, euro ise aynı dakikalarda 34,910 TL seviyesinde bulunuyor. Dolar endeksi yüzde 0,1 artışla 104,6'da bulunuyor.

Fed başkanı Powell’ın açıklamaları izleniyor

Analistler, Fed'in faiz indirimine ne zaman başlayacağına ilişkin belirsizliklerin devam ettiğini belirterek son olarak haziran ayını işret etmişti. Bugün Fed Başkanı Jerome Powell'ın sözle yönlendirmelerinin yanı sıra kişisel tüketim harcamaları verilerinden Bankanın gelecek dönemde atacağı adımlara dair ipuçlarının aranacağı da ifade edildi.

Diğer yandan, dün açıklanan verilere göre, Michigan Üniversitesince ölçülen tüketici güven endeksi de mart ayında yukarı yönlü revize edilerek 79,4 seviyesine çıktı. ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunan vatandaşların sayısı ise geçen hafta 210 bine gerileyerek beklentilerin altında gerçekleşti.

Söz konusu gelişmelerin ardından para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in ilk faiz indirimine haziran ayında gitme ihtimali yüzde 64 seviyesine çıktı. Analistler, teknik açıdan dolar endeksinde 104 ve 103 puanın destek, 105 ve 106 puan seviyelerinin ise direnç konumunda olduğunu belirtti.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.