Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YÖK’ten denklik kararı! İşte denklik verilecek üniversiteler

Yüksek Öğretim Kurulu’nun, aldığı yeni kararla birlikte yurt dışındaki üniversitelerde okuyup diplomasını Türkiye’de kullanmak isteyenler için yeni düzenleme getirdi. Karara göre sıralamalarda ilk 400’de olan üniversitelerden mezun olanlara doğrudan denklik verilecek.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2024 10:51
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2024 10:51
Kaynak: Hilal Baldemir
YÖK’ten denklik kararı! İşte denklik verilecek üniversiteler

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) getirdiği yeni bir düzenleme ile yurt dışında üniversite okuyan ve Türkiye’ye dönüp diplomasını burada kullanmak isteyenlere ilişkin mevcut kriterleri değiştirdi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yurt dışı yükseköğretim diplomalarının denklik işlemlerine ilişkin yeni bir düzenleme getirdi

Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeye göre ortaya çıkan tereddütlerin giderilmesi için farklı usul ve esaslar belirlendi.

İlk 400 içerisindeki üniversitelere doğrudan denklik

Yayımlanan düzenlemede yer alan bilgilere göre, YÖK tarafından kabul edilen üç uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşunda ilk 400 içerisinde yer alan yükseköğretim kurumlarının tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk programları dahil olmak üzere bütün programlarından mezun olanlar doğrudan denklik almaya hak kazanacak.

“İlk binde yer alan üniversitelerden mezun olanlara YKS şartı aranmayacak”

Aynı derecelendirme kuruluşları arasında ilk binde yer alan üniversiteler için başarı şartı aranan bölümler de dahil olmak üzere bütün alanlarda, önceden olduğu gibi denklik müracaatı yapılacak fakat YKS’ye girme zorunluluğu aranmayacak.

Tıp, diş hekimliği, eczacılık…

İlk binde yer almayan bir üniversitenin tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk programlardan mezun olanlar YKS’ye girecek, ilgili programın YKS’deki başarı sıralaması şartını sağladıkları takdirde denklik müracaatları kabul edilecek ve transkriptleri dikkate alınarak bireysel olarak inceleme gerçekleştirilecek.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.