Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YÖKDİL/1 sonuçları ne zaman açıklanacak?

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL/) bu yıl ilk kez 25 Şubat tarihinde gerçekleştirildi. Adayların akademik kariyer için geçmeleri gereken başlıca sınavlardan biri olan YÖKDİL’in ilk oturumu yapıldı. Bu sınava giren adaylar şimdi heyecanla sonuçların ne zaman açıklanacağını bekliyor. Adaylar büyük bir merakla ÖSYM’nin sonuçları açıklamasını bekliyor. Peki, YÖKDİL/1 sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2024 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2024 15:38
Kaynak: Hilal Baldemir
YÖKDİL/1 sonuçları ne zaman açıklanacak?

Her yıl olduğu gibi bu yılda ilk oturumu yapılan Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı bu yılda ilk kez 25 Şubat’ta gerçekleştirildi. Adaylar 25 Şubat’ta girdikleri sınavın sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merakla bekliyor. Akademik kariyer, yurt dışı eğitimi ya da bazı resmi kurumlarda çalışmak isteyen kişiler için oldukça önemli olan YÖKDİL sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. Peki, YÖKDİL/1 sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte merak edilen sorunun cevabı…

YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM tarafından yayımlanan 2024 YÖKDİL takvimi ile birlikte sınav sonuçlarının hangi tarihte açıklanacağı belli oldu.

ÖSYM takvimine göre; YÖKDİL/1 sınav sonuçları 15 Mart'ta açıklanacak. Bu sonuçlar ise açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl süreyle geçerli sayılacak.

Adaylar, sınav sonuçlarını sorgulamak için 15 Mart 2024 tarihinde saat 10.00'dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişim sağlayıp sonuçlarına ulaşabilir.

YÖKDİL SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

YÖKDİL puanı nerede kullanılır?

YÖKDİL sonuçları; Yükseköğretim Kurulu ve Kurumları ile geçerliliği kendi mevzuatlarında kabul edilmiş olan diğer tüm kurum ve kuruluşlar tarafından aranan yabancı dil şartlarının sağlandığını belgelendirmek amacıyla kullanılabilmektedir.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.